Yehova Şahitleri Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yehova Şahitleri Haberleri Yehova Şahidi'ne Antalya'da kansız ameliyat

Yehova Şahidi'ne Antalya'da kansız ameliyat

Yehova Şahidi'ne Antalya'da kansız ameliyat
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yehova Şahitleri Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 3731 Beğen : 0

Norveçli "Yehova Şahidi" 68 yaşındaki Malfrid Norunn Nese, eşi Magne Nese ve kızı Diana Nese Onarheim ile 2 hafta önce Antalya'ya tatile geldi.

Tatil sırasında rahatsızlanan Malfrid Norunn Nese'nin kalbe giden ana damarının tıkandığı tespit edildi. By-pass ameliyatı olması gereken Nese, Yehova Şahidi olduğunu bildirdi.

Norveçli kadının ameliyatın kansız yapılması gerektiğini belirtmesi üzerine doktorlar, normal bir hastaya 5 ünite kan kullanılan by-pass ameliyatının kan verilmeden yapılmasına karar verdi.

Antalya'daki özel hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Servisi'nden Prof. Dr. Erdoğan İbrişim başkanlığındaki ekip kan ve kan plazması kullanılmadan yapılan by-pass ameliyatını başarıyla tamamladı.

Malfrid Norunn Nese, "Türk doktorlar 'Biz bu ameliyatı yapamayız' deseydi sağlık durumum kötü olmasına rağmen ülkeme gitmeyi tercih edecektim. Türk doktorlarına minnettarım" dedi.


"RİSKİ ALDIK AMA BAŞARDIK"
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Erdoğan İbrişim ise hastanın acil olarak hastaneye geldiğini, yapılan anjiyoda kalbe giden ana damarlarının tıkalı olduğunu tespit ettiklerini belirterek, "Türkiye'de Yehova Şahidi fazla olmadığından istek karşısında şaşırdık.

Sıkıntılı bir ameliyattı, ancak herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Riski vardı. Ameliyatta kan vermek zorunluluğu doğabilirdi ama bunu yapamazdık. Riski üstlendik" diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler