Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yunanistan’dan Holokost kurtulanlarına ve torunlarına vatandaşlık

Yunanistan’dan Holokost kurtulanlarına ve torunlarına vatandaşlık

Yunanistan’dan Holokost kurtulanlarına ve torunlarına vatandaşlık
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1805 Beğen : 0

Yunan Parlamentosu aldığı bir kararla 2. Dünya Savaşında ülkeden sürülen ve çoğu bugün İsrail’de yaşayan Yahudilere vatandaşlık vermeyi kabul etti. Söz konusu karar kurtulanların çocuklarını veya torunlarını da kapsıyor.

Cumartesi kanunlaşan yasa teklifi hakkında bir açıklama yapan Yunan Yahudi Cemaatleri Başkanı David Saltiel, AFP’ye kararı “Ahlaki bir zafer” olarak niteledi. Saltiel şöyle devam etti: “Bu Yunan Yahudilerinin savaşta yaşadıkları acıların tanınması açısından büyük bir adımdır.”

Yunanistan 2011 yılında aldığı bir kararla, savaş sırasında Nazilerden kaçan veya sürülen tüm Yahudilere vatandaşlıklarının iade edeceğini kanun hükmüne bağlamıştı.

Parlamentodan cumartesi geçen kanun, 2011 kararının kapsamını genişletiyor ve Holokost kurtulanlarının ailelerinin de Yunan vatandaşlığına başvurması için olanak sağlıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler