Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudiler Purim Bayramını Kutluyor

Yahudiler Purim Bayramını Kutluyor

Yahudiler Purim Bayramını Kutluyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 4198 Beğen : 0

İbranicede "zar ve kura çekmek" anlamına gelen, Tevrat’ta da geçtiğine inanılan "Purim", antik Pers İmparatorluğunda yaşayan Yahudilerin, dönemin veziri Haman'ın öldürme planından kurtuluşunun anısına kutlanılan bir bayram.

Konuyla ilgili anlatılan hikâyelere göre, Yahudilerin derin inançları ve halklarıyla bütünleşmeleri sonucu vezir Haman başarısızlığa uğrar ve Yahudi milleti kurtulur. Purim Bayramı günlerinde, "hayatın akışı içinde doğal görünen olayların hepsinin aslında, Tanrı'nın Yahudilere gösterdiği mucizeler olduğunun bilinci ve Yahudilerin Tevrat’a sahip çıkmaları" yaşatılır.

Purim, çoğu zaman mart ayına denk gelen Yahudi takvimindeki adar ayının 14'üncü gününde, Pesah Bayramı'ndan bir ay önce kutlanır. Dindar Yahudiler, Purim'den önceki günü oruçlu geçirir. Karnaval havasında geçen, temsil ve parodilerin sergilendiği kutlamalarda, diğer İbrani bayramlarında görülen kısıtlamalara rastlanmazken, bazı Yahudi kaynakları bayram süresince iş yapmamayı önerir.

İsrail "Purim Bayramı" nedeniyle Batı Şeria ve Gazze'den girişleri kapatıyor

İsrail'in, Yahudilerin "Purim Bayramı" nedeniyle bu geceden itibaren Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nden giriş çıkışı kapatacağı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, bu gece yarısından itibaren Gazze'deki sınır kapıları ile Batı Şeria'dan İsrail'e geçişlerin tamamen kapatılacağı, uygulamanın cumartesi gecesine kadar devam edeceği belirtildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler