Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudiler adalet için yürüdü

Yahudiler adalet için yürüdü

Yahudiler adalet için yürüdü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2106 Beğen : 0

Washington’da Kadınlar Yürüyüşüne yüzbinlerce kişi katıldı. Göstericilere destek veren binlerce kadın, kürtaj haklarına kısıtlama getireceği tahminleri dolayısı ile Trump yönetimini protesto etti.

“Yahudiler adalet için yürüyor” şeklinde afişler taşıyan göstericiler genel olarak Trump’ın seçim öncesi tutum ve politikasını eleştiri yağmuruna tuttu. Eleştirilen konular arasında, Obama’nın ülkeye getirdiği sağlık reformunun kapsamının daraltılması, azınlıklara karşı olumsuz politika yürütülmesi iddiası ve kadınların kürtaj hakları kısıtlamaları vardı. Bazı Yahudi kuruluşlarının gösteriye kurumsal olarak resmi katılımı dikkat çekiyordu.

Genelde Liberal Yahudi grupların destek verdiği yürüyüşte, Donald Trump’ın en büyük destekçisi ve danışmanı damadı; Jared Kushner’in kardeşi Joshua’nın da görünmesi dikkat çekti.

Kadınlar Yürüyüşü Washington dışında ABD çapında ve bazı ülkelerde de taraftar topladı.

ABD Yahudi cemaatlerinde liberal kanat genelde demokrat partiyi desteklerken, daha dindar ve Ortodoks olanların Donald Trump ve Cumhuriyetçileri desteklemesi yeni bir durum değil.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler