Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudi mezarlığına apartman yapacaklardı

Yahudi mezarlığına apartman yapacaklardı

Yahudi mezarlığına apartman yapacaklardı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2398 Beğen : 0

Polonya’nın merkezinde Grodzisk bölgesinde bulunan bir Yahudi mezarlığı, şehir planında ‘yeraltı otoparkı da olan apartman sitesi alanı’ olarak ön onay alınca tepki aldı. Karar, Varşova Yahudi Cemaati ve bölgenin yerlisi, Yahudi olmayan Robert Augustyiniak tarafından protesto edildi.

Tepki üzerine Grodzisk Şehir Meclisi, kentsel dönüşüm projesinde gerekli değişikliği yapmak için yeniden toplantı yapma kararı aldı.

Grodzisk Belediye Başkanı Grzegorz Benedykcinski basına, apartman sitesi projesinin askıya alındığını belirtti ve Yahudi mezarlığının sınırlarının tarihi kanıtlar ile yeniden belirleneceğini söyledi.

Grodzisk’in yerlisi Robert Augustyiniak, şehir meclisine sunduğu tarihi planlarda Yahudi mezarlığının 1927 ile 1934 yılları arasındaki sınırlarını gösterdi.

Belediye Başkanı Grzegorz Benedykcinski’nin yeni kanıtlar ışığında kararın değişmesi yolunda çabaları dikkat çekti.

Başkan Benedykcinski ayrıca, Polonya Cemaati’ne çağrıda bulunarak mezarlığın gerçek sınırlarının belirlenmesinde yardım istedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler