Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudi kurtaran Müslüman onurlandırıldı

Yahudi kurtaran Müslüman onurlandırıldı

Yahudi kurtaran Müslüman onurlandırıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2152 Beğen : 0

Paris’te kaşer süpermarkete düzenlenen terör saldırısında kahramanlık göstererek 15 Yahudi’nin yaşamını kurtaran Müslüman Lassana Bathily, New York Valisi Bill de Blasio tarafından onurlandırıldı.

New York Valisi Bill de Blasio yaptığı resmi bir açıklama ile 12 Haziran Cuma günü Lassana Bathily’yi, Paris’te 9 Ocak günü bir kaşer markete yönelik saldırıda gösterdiği kahramanlık nedeniyle onurlandırdı.

Kaşer markette çalışan Mali’li göçmen Bathily, silahlı terörist süpermarkete girdiğinde depo bölümünde bulunuyordu. Bathily, aralarında 2 yaşında bir çocuğun da bulunduğu alışveriş yapmakta olan Yahudi müşterileri buzlukların bulunduğu bölümde gizledi ve böylece hayatlarını kurtarmış oldu.

New York Daily News’ta yer verilen habere göre, Lassana Bathily’yi “gerçek bir kahraman” olarak niteleyen Vali de Blasio, “Kendi yaşamı tehlikede olduğu halde insan yaşamı kurtarmaktan çekinmedi” şeklinde konuştu. Vali ile Paris’li kahramanın buluşması Brighton Beach’teki İslami Merkezi’nde gerçekleşti.

Yine geçtiğimiz hafta American Jewish Committee (AJC) Washington’da gerçekleşen 2015 Küresel Forumu’nda Lassana Bathily’ye Cesaret Ödülü verildi.

AJC toplantısında yaptığı konuşmada Lassana Bathily, “Benim yaptığım insanları tehlikeden kurtarıp güvenliklerini sağlamaktı. Benzer koşullarda her insanın yapabileceği bir davranış olduğunu düşünüyorum. Eğer yarın yeniden böyle bir şey olursa, tamamen aynı şekilde hareket ederim. Çünkü benim için doğal ve insani olan budur” dedi.

AJC o gün, şubat ayında Kopenhag Sinagogu’nda gönüllü koruma görevini yaparken öldürülen Dan Uzan ile geçen kasım ayında Kudüs’teki bir sinagoga yönelik terör saldırısını engellemeye çalışırken yaşamını yitiren İsrailli Dürzi emniyet görevlisi Zidan Sief’i gıyaplarında onurlandırdı.

Dokuz yıldır Paris’te yaşamakta olan Lassana Bathily, sergilediği bu insanlık ve cesaret örneğinin ardından, ocak ayında düzenlenen bir törenle Fransa vatandaşlığına kabul edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler