Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudi düşmanı Yahudi çıktı!

Yahudi düşmanı Yahudi çıktı!

Yahudi düşmanı Yahudi çıktı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2986 Beğen : 0

Macaristan'da aşırı sağın yükselen ismi Csanad Szegedi, Yahudi olduğunun ortaya çıkması üzerine, üyesi olduğu Jobbik Partisi'nden istifaya zorlandı.

Csanad Szegedi'nin anneannesi Auschwitz toplama kampından sağ olarak kurtulmuş, dedesi ise köle işçi olarak çalıştırılmış Macar Yahudileri.

Yahudi düşmanı Jobbik Partisi'nin önde gelen üyesi Csanad Szegedi, istifa etmeden önce yaptığı konuşmalarda, Macaristan'ın Yahudiler tarafından ''ele geçirildiğini'' ve ulusal sembollerin ''Yahudilerin saldırısına uğradığını'' iddia ediyordu.

İnternette bir süredir dolaşan söylentilere sonunda yanıt vermek zorunda kalan Szegedi, anne tarafının Yahudi olduğunu itiraf etti.

Yahudi geleneğinde bu kan bağı, Csanad Szegedi'nin de Yahudi olarak kabul edilmesine yetiyor.

Şantaj iddiası

Aşırı sağcı siyasetçi, kendisinin Yahudiliğe inanmadığını özellike vurgulasa da, kan bağına ilişkin ifşaatın ardından Jobbik Partisi'nin diğer yetkilileri tarafından dışlandı.

30 yaşındaki Szegedi, baskılar karşısında partisinden istifa etti.

Presbiteryen Hristiyan olarak yetiştirilen Szegedi, yakın zaman içinde anneannesiyle sohbet sırasında ailesinin Yahudi geçmişinden haberdar olduğunu söyledi.

Fakat Macar medyası, bu itirafın Zoltan Ambrus adlı eski bir hükümlünün aşırı sağcı lideri şantajla tehdit etmesinden kaynaklandığı inancında.

İddialara göre Szegedi, elinde kendisinin Yahudi olduğunu kanıtlayan belgeler bulunduğunu söyleyen Ambrus'a sessiz kalması karşılığında maddi destekte bulunmayı vaadetti.

Avrupa Parlamentosu'nda milletvekili de olan Szegedi'nin, Ambrus'a AB'de bir iş ayarlayabileceğini teklif ettiği öne sürülüyor.

Rüşvet teklifini reddeden Ambrus'un, aralarında geçen konuşmayı gizlice kaydederek Jobbik Partisi'ne dinlettiği bildiriliyor.

Parti, Szegedi'nin ihraç edilişinin kan bağına değil rüşvet iddialarına dayandığını açıkladı.

Siyah üniformalar

Csanad Szegedi, 2007 yılında Macar Muhafızları adlı grubun kurucu üyelerinden biri olarak siyaset sahnesinde parlamıştı.

Grubun giydiği siyah üniformalar, II. Dünya Savaşı sonlarında Macaristan'da kısa süreliğine iktidarda olan Nazi yanlılarını anımsatıyordu.

Macar Muhafızları, 2009 yılında Macar yasalarına aykırı bulunarak kapatıldı.

Csanad Szegedi, aşırı sağdaki siyasi kariyerini Jobbik Partisi'nde yükselerek sürdürdü. 2003 yılında kurulan ve şu an Macaristan aşırı sağının en büyük gücü olarak görülen Jobbik Partisi, Yahudilere ve çingenelere karşı ırkçı söylemiyle biliniyor.

II. Dünya Savaşı sırasında 550 bin Macar Yahudisi Nazi toplama kamplarında öldürülmüştü.

Kaynak: BBC



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler