Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber “Ultra-Ortodokslar ekonomik büyümeyi engelliyorlar”

“Ultra-Ortodokslar ekonomik büyümeyi engelliyorlar”

“Ultra-Ortodokslar ekonomik büyümeyi engelliyorlar”
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1364 Beğen : 0

Rapora göre, ultra-Ortodoks erkeklerin modern iş hayatında iş bulmalarına yardımcı olabilecek İngilizce, matematik ve fen bilimleri gibi alanlardaki öğretim seviyelerinde, 1970’li yıllardan itibaren düşüş yaşanıyor ve bu alanlardaki açık hiçbir zaman kapanmadığı için erkeklerin lise ve daha yüksek eğitimdeki başarılarını etkiliyor.

Diğer yandan, İsrail’deki Taub Center for Social Policy Studies’in yaptığı araştırmaya göre son yıllarda daha fazla ultra-Ortodoks öğrenci akademik derslere yöneldiyse de yönelen öğrenci sayısı halen çok düşük ve seçtikleri dersler iş hayatında kendilerine yardımcı olabilecek dersler olmuyor.

Araştırmaya göre, başarılı olmaları için bu öğrencilerin İngilizce, matematik ve kavrama gibi konulara yönlendirilmesi gerek. Ancak ultra-Ortodoks kesimin içinde bu konuları çalışacak istek bulunmuyor, bu konular zaman kaybı olarak görülüyor.

19 yıllık bir öğretim hayatını bitirmiş ultra-Ortodoks erkek, ancak 10 yıllık Ortodoks olmayan bir okul sisteminden gelen öğrenci kadar iş hayatına hazır olabiliyor.

İsrail Eğitim Bakanlığında ultra-Ortodoks eğitim danışmanı olarak görev yapmış Dr. Neri Horowitz, bu kesimden kişilerin akademik dersleri yarıda bırakarak çıkma oranlarının oldukça yüksek olduğunu, bunun sebebininse okul hayatları boyunca dini derslerin dışında başka ders görmedikleri olduğunu belirtti.

Bank of Israel’in raporunun vardığı sonuca göre, İsrail ekonomisinde problem yaratan böyle bir sorunun çaresi politikadan geçiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler