Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Türk Yahudi Cemaati Hahambaşı Haleva Yeni Tora töreni için Porto

Türk Yahudi Cemaati Hahambaşı Haleva Yeni Tora töreni için Porto

Türk Yahudi Cemaati Hahambaşı Haleva Yeni Tora töreni için Porto
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 5389 Beğen : 0

Portekiz’in Porto şehrinde bulunan Kaadoorie Sinagogu için yazılan yeni Tora’nın yerine yerleştirilmesi törenine Türk Yahudi Cemaati Hahambaşısı Rav İsak Haleva dahil yedi ülkeden 300 Yahudi katıldı.

Porto Yahudi Cemaati tarafından organize edilen törene katılan Porto Belediye Başkanı Rui Moreira yaptığı konuşmada “Yahudi düşmanlığının Avrupa’da hızla yükseldiği bugünlerde, bilmenizi isterim ki burada her zaman dostça karşılanacaksınız. Sefarad kültürü bu toprakların kültürünün şekil almasında büyük rol oynamıştır” dedi.

Porto'ya giden Türk kafilesi

Hahambaşı Rav İsak Haleva tören ile ilgili duygularını ise şöyle paylaştı: “Porto şehrinde bir ara sanki eski Sefarad zamanlarında gezermiş gibi hissettik. Orada konuşulan lisan her ne kadar bize artık yabancı gibi gelse de sözcüklerin arasında eski İspanyolcayı yakaladık. Şabat tefilası çok muhteşemdi. Oradaki topluluk dua ederken kelimeleri büyük bir heyecanla söyledi. Porto cemaati ile yoğun bir temasımız oldu. Bunun ilerideki günlerde daha da gelişeceğini ümit ediyoruz.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler