Yahudi Haber

Peres iftar yemeği verdi

Peres iftar yemeği verdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3111 Beğen : 0

İftar yemeğine İsrail’de yaşayan Müslüman cemaatleri liderleri ve Müslümanların kurduğu sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Yemeğe katılan Müslüman liderlerinden Qadi Daoud Al Zeini yemekte yaptığı konuşmada Filistin-İsrail arasında yapılacak doğrudan görüşmelerden dolayı memnuniyetini ifade ederken iki toplumun genç kuşakları arasında oluşabilecek nefret söylemi potansiyeline de dikkat çekti.

Al Zeini şöyle konuştu: “İki toplum arasında bire bir diyalog olmadığı sürece siyasilerin yapacağı tüm barış anlaşmaları başarısızlığa mahkum olacaktır.”

Peres de yaptığı konuşmada, Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ı, İsrail ile doğrudan görüşmelere yeniden başlamayı kabul etmesinden dolayı tebrik etti.

İsrail Devlet Başkanı sözlerine şöyle devam etti:

“Bazılarımız görüşmelerden yine hiçbir müspet sonuç çıkmayacağını söylüyor, ben de onlara şöyle cevap veriyorum; şimdiye kadar terörden ve savaştan ne elde ettik? Konuşmak ve anlaşmak tek şansımız...”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler