Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber New York Polisi: Yahudi ve Müslümanlara karşı nefret suçları arttı

New York Polisi: Yahudi ve Müslümanlara karşı nefret suçları arttı

New York Polisi: Yahudi ve Müslümanlara karşı nefret suçları arttı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2571 Beğen : 0

Özel Kurbanlar Bölümü Müdür Yardımcısı Michael Osgood yaptığı açıklamada Gazze ve IŞİD haberlerinin gazetelerin manşetlerinde yer almaya başlamasından bu yana nefret suçlarında artış yaşandığını ancak suçların organize gruplar tarafından değil, daha çok bireyler tarafından işlendiğini belirtti.

Temmuz öncesinde nefret suçları bakımından şehrin nispeten sakin olduğunu açıklayan Osgood, bunu kanıtlayan istatistikler de sundu: “1 Temmuz’dan sonra antisemit motiflerle işlenen suçların sayısı ayda ortalama 18 oldu. Yılın başından beri işlenen suç sayısı ise toplamda 89’a ulaştı. Bu sayı geçtiğimiz sene 64 idi.” Müslümanlara yönelik nefret suçlarına da yer veren açıklamada, “Müslümanlara yönelik 17 saldırı rapor edildi. Bu sayı geçtiğimiz yıl sadece yedi idi. On dört saldırı, 1 Temmuz’dan sonra yaşandı,” denildi.

New York Polisi, İsrail ile Hamas arasındaki savaş ve IŞİD tehdidinin çıkmasına paralel olarak temmuz ayından beri şehirde Yahudilerle Müslümanlara yönelik nefret suçlarında bir artış yaşandığını açıkladı.

Başka ülkelerde yaşananların, özellikle çatışmaların, insanlarda duygusal bir dalgalanma yarattığını belirten Osgood, “Böyle durumlarda iki şey yaşanıyor; normalde alınmayan kişi alınmaya başlıyor ve normalde şikayet veya rapor etmeyen kişi rapor etmeye başlıyor,” diyerek durumu açıkladı. Osgood, saldırıları ise organize olmayan, rastgele gerçekleşen fevri saldırılar olarak niteledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler