Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Müslüman yardımsever sinagogu kurtardı

Müslüman yardımsever sinagogu kurtardı

Müslüman yardımsever sinagogu kurtardı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3049 Beğen : 0

İngiltere’nin Bradford şehrinde adını vermek istemeyen bir Müslüman yardımsever, ekonomik zorluklar ile savaşan Yahudi cemaatinin tek sinagogunun tamir edilmesi için bağışta bulundu.

Endüstri çağının başında tekstil sektörü ile İngiliz ekonomisinin yıldızı haline gelen Bradford şehri bugün çoğunluğu mülteci olan bir nüfusa sahip.

Genelde düşük gelirli ailelerin yaşadığı Bradford şehrindeki birçok Yahudi, 1980’lerdeki küresel ekonomik krizden sonra bölgeyi terk etmiş.

Bugün sadece 40 Yahudi ailenin yaşadığı şehirde cemaat sinagogu tamir edecek yeterli parayı kendi arasında toplamayı başaramayınca 1880’lerde yapılan tarihi sinagog kapanma riski ile karşı karşıya kaldı.

İşte tam bu sırada sinagogun bulunduğu bölgeden sadece 500 metre uzakta olan Müslüman cemaatinden bir yardımsever, sinagogun sorumlusu Rav Rudi Leavor’u arayarak, parayı dert etmemesini, gerekeni yapacağını söyledi.

Bradford Camileri Temsilcisi Zülfü Karim, Rav Leavor’la görüşerek tarihi sinagogun kapanmaması için Müslüman cemaatinin de maddi destekte bulunacağını belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler