Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İtalyan Sinagogunda Şavuot kutlaması

İtalyan Sinagogunda Şavuot kutlaması

İtalyan Sinagogunda Şavuot kutlaması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1604 Beğen : 0

İtalyan Sinagogunda gerçekleşen Şavuot kutlamasına dernek ve kurum başkanları, Bet Din üyeleri ve kalabalık bir yahid topluluğu katıldı.

İtalyan Cemaat Başkanı Rıfat Behar yaptığı konuşmada Şavuot Bayramının önemine değindi: “…Sevgili Dindaşlarım, Tanrı Sina Dağında İsrailoğullarına, hukuk ile kanunlara dayalı bir sosyal düzen sağlayacak On Emri vermiştir. On Emir, yeni bir düzen getiriyor. Tanrı bundan böyle sadece tarihi yönlendiren, kanunları veren, varlık olarak kalmayıp artık İsrailoğullarının arasında olacak, saflık ve kutsallık, sevgi ve adalet, kanunları ile artık yanı başlarında olacaktır

Ne mutlu bize ki Sina Dağında verilen, Tora’nın alınışının kutlandığı Şavuot Bayramı, köklü bir geçmişe sahip olan tarihi Sinagogumuzda kutluyoruz.(…)” Behar sözlerine Anneler Gününün kutsallığına değinerek devam etti ve tüm annelere yaptıkları fedakarlıklar için teşekkürlerini sundu. Ardından Hahambaşı Rav İsak Haleva da söz alarak bir konuşma yaptı.

Sinagogda küçük kızların başlarındaki çiçekli taç ve beyaz kıyafetleriyle, erkek çocuklar mavi gömlek ve beyaz pantolonlarıyla çok güzel bir görüntü sergilediler.

İzzet Bana yönetiminde çocukların ve Cenk Rofe’nin seslendirdiği şarkılar herkesi büyüledi. Kutlama, İtalyan Sinagogunun yeni yapılan yemek salonunda döner ikramıyla son buldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler