Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İsrail’de Ortodoks Yahudilerin Elinde Olan Evlilik ve Boşanma'ya karşı Kampanya

İsrail’de Ortodoks Yahudilerin Elinde Olan Evlilik ve Boşanma'ya karşı Kampanya

İsrail’de Ortodoks Yahudilerin Elinde Olan Evlilik ve Boşanma'ya karşı Kampanya
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3256 Beğen : 0

ABD Yahudi Cemaatleri Birliği JNFA, Yahudi geleneksel evlilik yasalarını yumuşatmak ve İsrail’de Ortodoks Yahudilerin elinde olan evlilik ve boşanma işlemleri tekelinin kırılması için bir kampanya başlatılması kararı aldı.

Alınan karara göre, JNFA evlilik, boşanma gibi işlemlerin dindar Yahudi hahamların tekelinden çıkarılması için İsrail’de faaliyet gösteren grupları destekleyecek.

Kararın alınmasındaki amaç İsrail’de yaşayan Yahudiler ile Amerikan diaspora Yahudileri arasında son yıllarda iyice belirginleşen fikir çatışması.

JNFA, Amerikan Diasporası ile İsrail Yahudileri arasındaki fikir ayrılığı iddiasını objektif olarak yapılmış kamuoyu araştırmalarına dayandırıyor.

JNFA’ya göre ,ABD diasporasının yüzde 85’nin dindar olmaması bu fikir çatışmasının en büyük kaynağı.

JNFA Genel Sekreteri Jerry Silverman konu ile ilgili olarak Yedioth Aharonot gazetesine şu açıklamayı yaptı:

“Amacımız İsrail ve ABD’deki Ortodoks hahamların dini konulardaki otoritesini yok saymak değil, ancak biz kendini ve Yahudiliğini farklı şekillerde ifade etmek isteyen kişilerin dışlanmasını istemiyoruz.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler