Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İsrail’den Houston Yahudi Cemaatine 1 milyon dolar

İsrail’den Houston Yahudi Cemaatine 1 milyon dolar

İsrail’den Houston Yahudi Cemaatine 1 milyon dolar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1538 Beğen : 0

Teksas’ta meydana gelen kasırga felaketinden etkilenen Yahudi cemaati için İsrail bir milyon dolarlık bir fon ayırdı.

İsrail hükümetinin Diyaspora İşleri Bakanı Naftali Bennett, yapılacak yardım ile ilgili şunları belirtti: “Yıllarca Amerikan Yahudi cemaatleri İsrail’in yanında oldular, bize yardım ettiler. Şimdi sıra bizde.”

Harvey Kasırgasının en çok etkilediği şehirlerden olan Houstan’da 60 binden fazla Yahudi asıllı Amerikalı yaşıyor. Fırtına dolayısı ile su basan ve kullanılmaz hale gelen mahallelerin yüzde yetmişi de Yahudi nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgede.

Yüzlerce aileyi sokakta bırakan fırtına, onlarca sinagog ve okulu da kullanılmaz hale getirdi. Uzmanlar Teksas eyaletinin kasırga sonrası zararının 40 milyar doları aştığını, hayatın eskiye dönmesinin yıllar alacağını belirtiyor.

25 Ağustos’ta başlayan Harvey Kasırgası beş gün boyunca Houstan şehrini yağmur ve hızı saatte 210 kilometreyi aşan korkunç bir rüzgar ile dövdü. Kasırga yüzünden şimdiye kadar 47 kişi hayatını kaybetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler