Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İslami eğilimli yönetimler İsrail için tehdit

İslami eğilimli yönetimler İsrail için tehdit

İslami eğilimli yönetimler İsrail için tehdit
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2754 Beğen : 0

AMAN raporunda, "İslami eğilimli partilerin başa gelmesinden sonra Ortadoğu'da istikrarsızlığın artacağı ve silahlı çatışmalara girileceği" öngörüsünde bulunuldu.

AMAN, yıllık olarak hazırladığı ve İsrail'in karşılaşacağı tehlike ve tehditlerin analiz edildiği raporu Genelkurmay Başkanı Beni Gantz'a sundu.

İstihbarat Şefi Tümgeneral Aviv Kochavi'nin imzasını taşıyan raporda, gelecek yıl bölgede yaşanması beklenen istikrarsızlığın bölgenin baş aktörlerinin hassasiyetini artıracağı ve öngörülmeyen çatışmaların çıkmasına sebep olacağı belirtildi.

Raporda, Ortadoğu ile Mısır'daki durum ile Türkiye ve Ürdün gibi İsrail'in yakın çevresinde olan ülkelerdeki gelişmeler ele alındı.

Batı Şeria'daki Mahmud Abbas yönetiminin siyasi ve ekonomik çöküş içinde olduğunun iddia edildiği raporda, bu ortamda yeni bir intifadanın patlak vermesinden endişe edildiği belirtildi.

AMAN'ın raporlarının, İsrail'in askeri kararlarında belirleyici olduğu belirtiliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler