Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İngiltere’de antisemitizm son yılların rekor seviyesine ulaştı

İngiltere’de antisemitizm son yılların rekor seviyesine ulaştı

İngiltere’de antisemitizm son yılların rekor seviyesine ulaştı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2660 Beğen : 0

İngiltere’de yaşanan antisemit olayları takip ederek kayıt altına alan grubun verdiği bilgilere göre, 2016 yılında 1.309 antisemit vaka tespit edildi. Açıklamada, bu rakamın 2015 yılına göre antisemit olaylarda yüzde 36 artış yaşandığını gösterdiği belirtildi.

Cemaat Güvenlik Vakfı (Community Security Trust, CST), vakaların 107’sinin fiziksel saldırı olduğunu, 2015 yılında ise bu sayının 87 olduğunu bildirdi.

2010 yılından beri en yüksek antisemit vaka sayısının yaşandığı 2016 yılındaki olayların 1.006’sı e-posta, mektup, mesaj ve Twitter mesajlarını da kapsayan kategorideki ‘sözlü ve/veya yazılı taciz’ olarak kayda geçti.

Açıklanan raporda, rakamdaki artışın İsrail’in düşmanlarıyla çatışmalar yaşadığı zamanlarda olduğu gibi, belirgin bir tetikleyicisi olmadığı söylendi. CST, aralarında haziran ayında İngilizlerin Avrupa Birliği’nden ayrılma yönünde oy verdikleri referandum ortamı (Brexit), Batı ülkelerinde gerçekleşen terörist saldırılar, İşçi Partisi içindeki antisemitizmin daha önce hiç olmadığı şekilde halka yansıması gibi olayların da bulunduğu çeşitli etken ve durumların birleşmesinin bu artışa sebep olduğunu belirtti.

İngiliz polisinin, çoğu Yahudilere karşı olmamakla birlikte, nefret suçlarında artış gözlendiğini açıkladığı referandum dönemiyle alakalı olarak raporda, “CST 2016 yılında gerçekleşen antisemit olayların ancak çok ufak bir kısmında Avrupa Birliği veya Brexit ile doğrudan ilintili işaretler gözlemiş ve bunları yılın toplamındaki yüksek sayıyı açıklamak için yeterli bulmamıştır. Bu olaylar ve daha sonra bunlarla ilgili ana ve sosyal medyada yaşanan tartışmalar, antisemit söylemlere malzeme sağlayarak tahrik etmiş, Yahudilere nefreti körüklemiştir” dendi.

CST raporunda, kayda alınan olay sayısındaki yükselişin etkenlerinden birinin de, yaşanan olayları bildirme konusundaki hassasiyet ve bilincin artması olarak gösterilirken, yine de pek çok olayın halen bildirilmediği ve bu yüzden gerçek rakamın tespit edilemediğine inanıldığı da eklendi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler