Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Holokost'u kabul etmeyen rahibin vizesi iptal

Holokost'u kabul etmeyen rahibin vizesi iptal

Holokost'u kabul etmeyen rahibin vizesi iptal
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2674 Beğen : 0

Avustralya, Holokost’u kabul etmeyen rahibin vizesini iptal ederken Papa rahibin yetkilerini elinden aldı. Avusturalya hükümeti, altı milyon Yahudi’nin Holokost’ta öldürüldüğünü kabul etmeyen İngiliz Katolik Rahip Richard Williamson’ın vizesini iptal etti. The Australian Jewish adlı gazete göçmen bürosuna başvurarak rahibin gelişi ile ilgili uyarıda bulunduklarını ve bunun sonucunda bu ay Avustralya’da bir konuşma yapacak Williamson’ın vizesinin iptaliyle ülkeye giriş hakkını kaybettiğini bildirdi.

2013 yılında Alman mahkemesi tarafından Holokost inkârı suçundan hüküm giyen rahip Williamson, mahkemede Holokost’ta en fazla 200-300 bin Yahudi öldürüldüğünü ancak bunların hiçbirinin gaz odasına gönderilmediğini iddia etmişti. Ayrıca Yahudileri İsa’nın düşmanı olarak nitelemişti.

Bu söylemleri nedeniyle piskoposluk yetkileri Papa Benedict XVI tarafından alınan Williamson, 2012’de aynı sebepten Saint Pius X Derneği’nden atılmıştı. Saint Pius X, Vatikan Konseyi tarafından iletilen Kilise reformlarına karşı muhalefetiyle ünlü bir dernek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler