Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Hanuka mumları Antakya Sinagogunda da yandı

Hanuka mumları Antakya Sinagogunda da yandı

Hanuka mumları Antakya Sinagogunda da yandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1156 Beğen : 0

Vali Doğan, farklı inanç ve kültürlere mensup vatandaşların yüzyıllardır bu topraklarda barış, hoşgörü, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığını ve bundan sonra da böyle olması için herkesin üzerine düşen sorumluluğun farkında olduğunu dile getirdi.

Hanuka Bayramı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Dimitri Dogum’un da katılımıyla Antakya Sinagogunda kutlandı.

Kutlamada konuşan Hatay Valisi Doğan, farklı inanç ve kültürlere mensup vatandaşların yüzyıllardır bu topraklarda barış, hoşgörü, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığını ve bundan sonrada böyle olması için herkesin üzerine düşen sorumluluğun farkında olduğunu dile getirdi.

Vali Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Hatay kadim bir şehrimiz. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı din, dil ve mezheplere sahip vatandaşların birlikte kardeşçe huzur içinde yaşadığı bir şehir. Bu topraklar bundan dolayı çok kıymetlidir. Bu topraklarda yaşayan her dinden ruhani liderlerin de burada bu bayramı kutlamaya gelmesi tüm dünyaya örnek olacak güzellikte bir davranıştır. Bu vesileyle tekrardan Hanuka Bayramı’nı kutluyorum.”

Hanuka için Hatay’a giden Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanı İshak İbrahimzadeh de, “Biz, 2 bin 500 yıl önce bu topraklarda bizi kadere mahkum etmek isteyenler ve kendi kaderlerini bize dayatmaya çalışanlara karşı yalnızca yaratanın bize vadetmiş olduğu özgürlüğün içinde yaşamayı tercih ettik” dedi. Konuşmaların ardından dualarla Hanuka mumları yakıldı.


Etiketler : Hanuka, Antakya, Sinagog,


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler