Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Hahamlar: “Amerika mültecilere kapılarını açık tutmalı"

Hahamlar: “Amerika mültecilere kapılarını açık tutmalı"

Hahamlar: “Amerika mültecilere kapılarını açık tutmalı"
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1905 Beğen : 0

Yahudi Mültecilere Yardım Kuruluşu yada diğer adı ile HIAS Amerika çapında başlattığı reklam kampanyasında ABD Başkanı Donald Trump’a kamuya açık bir mektup yazdı. -

Reklamlarda, mültecileri desteklemek amacı ile şimdiye kadar 1500 Amerikalı hahamdan imza toplandığını ve sayının her gün arttığı belirtiliyor.

Mektupta şu ifadeler dikkat çekiyor: “Biz Amerika’nın hahamları mültecilere kapılarımızın açık kalması için çağrıda bulunuyoruz. Yahudi inancı ve öğretisi bize her kim olursa olsun her insanın Tanrının gölgesinden yaratıldığını söyler. Biz Yahudiler şiddet ve korku içinde kaçarak kapımıza gelen insanlara sırtımızı dönemeyiz.

Biz bugün ülkemizin içinde bulunduğu ikilemin farkındayız; bir yanda sınırlarımızın güvenliği bir yanda ise kurtarılmayı bekleyen insanlar. Biz Yahudiler yakın tarihimizde bu ikilemin sonuçlarını bizzat yaşadık. Ancak bir zamanlar mülteci olarak geldiğimiz bu ülkenin bugünlere gelmesinde de bizzat rol oynadık. Dolayısı ile buradan yeni hükümete sesleniyor ve diyoruz ki, ABD’nin halihazırdaki mülteci politikası her tür etnik kimlikten bağımsız olarak değişmeden kalmalıdır.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler