Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Dindar Yahudi belediye başkanı adayı İncil yaktığı için özür diledi

Dindar Yahudi belediye başkanı adayı İncil yaktığı için özür diledi

Dindar Yahudi belediye başkanı adayı İncil yaktığı için özür diledi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 6633 Beğen : 0

Dindar bir Yahudi olan Manchester Belediye Başkan Adayı, Shneur Odze, İbranice baskılı İncil’i misyonerlik propagandası yaptığı için yakmış, görüntülerini sosyal medyada paylaşmıştı.

Odze daha sonra yine sosyal medyadan yaptığı açıklamada pişman olduğunu, sonuçta İncil’in içinde Musa Peygamber’in Beş Kitabının da bulunduğunu belirterek özür diledi.

Odze İbranice basılan İncil’in misyoner bir grup tarafından sinagoguna bırakıldığını, kitabı fark edince kendini tutamadığını, sinagoga gelenlerin Yahudi inancına ters düşecek fikirlere kapılmaması için tepki verdiğini belirtti.

Sağcı kanattan İngiltere Bağımsız Partisinden (UKIP) belediye başkanlığına aday olan Odze aynı zamanda Yahudi kuruluşu Habad-Lubavitch üyesi.

İngiltere Bağımsız Partisi basına yaptığı açıklamada Odze’nin davranışını provokasyon olarak niteledi, yanlış anlamalara ve tepkilere neden olabileceğini belirtti.

Odze daha evvelden de Konservatif Parti’den İngiltere şehir meclisi üyesi olarak görev yapıyordu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler