Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber “Dikkat Yahudi Çıkabilir” Trafik İşareti

“Dikkat Yahudi Çıkabilir” Trafik İşareti

“Dikkat Yahudi Çıkabilir” Trafik İşareti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2281 Beğen : 0

İngiltere’nin başkenti Londra’da dindar Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı bölge, Stamford Hill’e konan “Dikkat Yahudi çıkabilir” manasına gelen trafik işareti toplumda infial uyandırdı.

Yahudi cemaatinin güvenlik elemanları tarafından ilk olarak fark edilen trafik işareti, İçişleri Bakanlığı ve bölgenin Milletvekili Diane Abott tarafından, Twitter’da “iğrenç”, “kabul edilemez” ifadeleri ile protesto edildi.

Levhanın yaklaşık 20 bin dindar Yahudi’nin yaşadığı Stamford Hill’de, sinagoga çok yakın bir yerde olması ve çakılması sırasında kimsenin olanları görmemiş olması da toplumda büyük korku yarattı. BBC haberinde sahte trafik levhasının büyük olasılıkla Purim Bayramı sırasında dikildiğini belirtti.

Antisemit olayları raporlayan ve cemaat güvenliği sağlayan The Community Security Trust’ın geçtiğimiz ay yayınladığı rapora göre, İngiltere çapında 2016’da günde üçten fazla antisemit olay gerçekleşti. Antisemitizm 2016’da 2015’e göre yüzde 36 arttı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler