Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan’dan Roş Aşana mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan’dan Roş Aşana mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan’dan Roş Aşana mesajı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2583 Beğen : 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu yayınladıkları yazılı mesajlarla İbrani yıl başı sayılan Roş Aşana’yı kutladılar.

Erdoğan mesajında şöyle yazdı:

"Ülkemizde yaşayan tüm Musevi vatandaşlarımızın Roş Aşana Bayramı’nı tebrik ediyorum. Türkiye, sahip olduğu tüm etnik ve dini grupları toplumsal zenginliğinin önemli birer parçaları olarak görmektedir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi hep birlikte Türkiye’yiz. Sahip olduğumuz toplumsal çeşitliliği, birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştirecek şekilde muhafaza etme ve geliştirme kararındayız. Bu anlayışla Musevilik inancına mensup vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyor; onlar başta olmak üzere tüm Musevilere, Roş Aşana bayramları vesilesiyle huzur ve esenlikler diliyorum."

Başbakan Davutoğlu da yazılı bir mesaj yayınlayarak Yahudi aleminin yeni yılı Roş Aşana Bayramı’nı kutladı.

Başbakan’ın mesajı şöyle:

“Asırlardır farklı inanç ve kültürlere ev sahipliği yapmış bu topraklar barış ve güven içinde yeşeren bir medeniyete beşiklik etmiştir.

Hoşgörüyü esas alan bir devlet geleneğine sahip olarak, bugün de tüm farklılıklarımızı zenginliğimiz görmekte, sevinç ve hüzünlerini birlik ve beraberlik duygularıyla paylaşmaktayız.

Bu itibarla, İbrani takvimine göre yılbaşı olarak kutlanan Roş Aşana Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diliyor, Musevi vatandaşlarımıza sağlık ve bereket dolu bir yıl diliyorum.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler