Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Ceylan derisine yazılmış Tevrat ele geçirildi

Ceylan derisine yazılmış Tevrat ele geçirildi

Ceylan derisine yazılmış Tevrat ele geçirildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 5120 Beğen : 0

Olayla ilgili özaltına alınan 4 kişi, Tevrat’ı eskiciden aldıklarını öne sürdü. Şüphelilerden coğrafya öğretmeni T.N. ise "Ben bilirkişiyim, incelemem için getirdiler" diye ifade verdi.

Merkez Yüreğir İlçesi’nde bulunan bir otelde tarihi eser satışı için müşteri arandığı bilgisini alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne (KOM) bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Otel çevresinde önlem alan Mali Büro Amirliği ekipleri, Ş.C., Y.Ş., T.N. ile S.C.D.’yi buluştukları sırada yakaladı. Şüphelilerden Ş.C.’nin çantasında yapılan aramada 1900 yıllık olduğu tahmin edilen, üzerinde İbranice yazılar bulunan 8 metre 78 santim uzunluğunda 44 santimetre genişliğinde ceylan derisi ele geçirildi.

Tarihi eser kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinde suçlamayı kabul etmeyen şüphelilerden Ş.C., "Eskicilik yapan bir arkadaşımdan aldım. Tarihi olup olmadığını bilmiyorum. Arkadaşım olan T.N.’ye incelemesi için getirdim" diye savunma yaptı.

Coğrafya öğretmeni olduğu belirlenen T.N. ise, "Arkadaşım beni telefonla aradı, görüşmek istediğini söyledi. Otelin yanında buluştuk. Yanlarında ceylan derisi olduğunu söyledikleri yazıtı getirip incelememi istediler" diye konuştu.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, İbranice yazılar bulunan ceylan derisi uzmanların incelemesi için Ankara ’ya gönderildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler