Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Brooklyn sinagogundan çalınan 4 Tora, esrarengiz şekilde geri geldi

Brooklyn sinagogundan çalınan 4 Tora, esrarengiz şekilde geri geldi

Brooklyn sinagogundan çalınan 4 Tora, esrarengiz şekilde geri geldi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3118 Beğen : 0

New York’un Brooklyn bölgesindeki sinagogdan çalınan dört Tora, birkaç gün sonra sinagogun kapısının önünde bulundu.240 bin dolar değerindeki dört Tora parşömeni, çalındıktan birkaç gün sonra esrarengiz bir şekilde, çöp torbaları içinde Brooklyn’deki Sefarad O Caddesi Sinagogunun kapısının önüne bırakılmış olarak bulundu.

Henüz belirlenemeyen kişilerce çalınan Tora’ların, perşembe günü siyah büyük çöp torbaları içinde kapının önüne bırakıldığını, geç saatte sinagogdan ayrılmakta olan bir yahid fark etti.

Güvenlik kameraları, Salı gecesi, Simha Tora kutlamaları sırasında kipa takan bir genç adamın sinagoga girdiğini ve sonrasında Tora’larla birlikte çıktığını gösteriyor. Kutsal kitapların, gece saat 1.00 sıralarında çalındığı düşünülüyor. Ancak hırsızlığı yapan kişinin Yahudi olup olmadığı bilinmiyor.

Brooklyn Meclis Üyesi Dov Hikind, kutsal metinlerin geri getirilmesine Sefarad sinagogu üyelerinin çok sevindiğini, Tora sayfalarının Yahudi halkının kalbi olduğunu ve Şabat günü yaklaşırken Parşömenlerin tekrar kendilerinin kontrolünde, ait oldukları yerde olduğunu bilmenin rahat bir nefes aldırdığını söyledi.

şalom



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler