Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber 1500 yıl evvelki Yahudi hayatını gün ışığına çıkarıldı

1500 yıl evvelki Yahudi hayatını gün ışığına çıkarıldı

1500 yıl evvelki Yahudi hayatını gün ışığına çıkarıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3870 Beğen : 0

İsrail’in kuzeyinde bulunan Galile bölgesinde toprak altında bulunan tabletlerdeki İbranice yazıtlar, bölgede 1500 yıl evvel Yahudilerin yaşadığını gösteriyor.

Arkeologlar tabletlerin bulunduğu bölgede antik bir Yahudi köyü olduğunu belirtiyor.

1960 yılından beri çeşitli üniversitelerin arkeologları bölgede antik çağda Yahudi varlığı olduğuna dair teoriler ileri sürüyodu. Teorilerin gelişmesinde en büyük etken Galile Gölünün dibinden çıkartılan bir Bizans dönemi rıhtım kalıntısı idi.

Rıhtım kalıntısından elde edilen bilgiler bölgedeki Yahudi hayatını işaret etmesine rağmen elle tutulur bir fiziksel kanıt olmaktan uzaktı.

Ancak geçtiğimiz hafta Hayfa Üniversitesi arkeologları bölgede yaptıkları araştırmada büyük bir tablet ortaya çıkardı.

1500 yaşında olduğu sanılan tablette bulunan İbranice yazılar ilk olarak 1960’da ortaya atılan teoriyi destekler nitelikte.

Hayfa Üniversitesi Araştırma Ekibi Başkanı Profesör Michal Artzy tarihi bulgu ile ilgili olarak Yedioth Aharonot gazetesine şöyle konuştu: “Bulunan taş yazıtlar bugüne kadar teori, folklor niteliğinde olan iddiayı teyit etmektedir.

Tablete göre burada Kursi adlı yerleşim bölgesi vardı. Kursi, İncil’e göre, İsa Peygamber’in ziyaret ettiği ve mucize gerçekleştirdiği kasaba idi.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler