Scientology Tarikatı Haberleri

Türkleri de kurtaracaklar(mış)

Türkleri de kurtaracaklar(mış)
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Scientology Tarikatı Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 3038 Beğen : 0

Dünyanın en hızlı yayılan tarikati Scientology, bir çok ülkede tehlike çanları çaldırıyor. Almanya yasaklamaya hazırlanırken, ABD vergi almayarak bu tarikatı destekliyor. Bilimden yola çıkan tarikat, gizemli aleti ile ilgi çekiyor. Bu alet sözde beyni temizliyor.

Bir çok ünlü var

Scientology, özellikle son yıllarda Hollywood yıldızlarının konuyla ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Scintology’nin ünlü aktör, Tom Cruise’dan John Travolta’ya, Kristie Alley ve Rock’n Roll efsanesi Elvis Presley’in eşi Priscilla Prestley ile kızı Lisa Marie Presley’e kadar dünyaca ünlü müritleri var. Kurucusu L. Ron Hubbard'ın tanımlamasıyla 'gerçeği aramak' anlamına gelen Scientology dünyanın en hızlı yayılan dini kabul ediliyor.

Gizemli alet

Tarikata giren insanlara önce bu gizemli dinin felsefesini anlatan kitaplar veriliyor ve ritüelleri öğrenmeleri sağlanıyor. Kitaplarla tanıştırılan insanların tarikatın felsefesini anladıktan sonra tarikatta standart eğitim kurslarına başlanıyor. Bundan sonraki aşama ise "clear" yani berrak olmak. Bunun için de iki elle tutulan ve vücuda 1.5 volt elektrik veren gizemli E-metre (elektropsikometre) aleti aracılığıyla auditorlerin denetiminde geçmişe yolculuk ve zihninin temizlenmesini sağlanıyor.

GARİP VAATLERİ

Hayatta daha başarılı olma, her insanın şu anda olduğundan daha yetenekli hale gelebileceği vaadinde bulunuluyor. İşte bu vaatlerini tarikat ilginç bir aletle gerçekleştiriyor. İnsan vücuduna 1.5 voltluk elektrik verilerek zihin kontrol aleti gibi çalışan, yalan makinesine benzetilen E-Metre aygıtı.


Kurucu kendini peygamber sayıyor

Scientology, kurucusu Lafayette Ron Hubbard'ın tanımlamasıyla 'gerçeği aramak' anlamına geliyor. Hubbard, iki yüzü aşkın bilim-kurgu, gerilim, polisiye, macera romanı ve bir çok da makalesi olan bir yazar.

Scientology’nin temeli de, Hubbard’ın kaleme aldığı “Exkalibur“ adlı bir makalesine dayanıyor. Scientolojistlere göre Hubbard yarı peygamber, yarı öğretmen, yarı kurtarıcı. Yazdığı her kelime Tanrı kelamı gibi değer görüyor.

1954'te doğan Scientology’nin 159 ülkede 10 milyon üyesi ve 6 bin kilisesi olduğu iddia ediliyor. Tarikatın toplam değeri milyarlarca doları bulan yedi kıtaya yayılmış gayrimenkulleri mevcut. Ancak, ABD’de 1993'ten beri, vergiden muaf tutulan Scientology Kilisesi, üyeleri ya da finans kaynakları hakkında bilgi vermiyor.
Scientology köklerini Budizm, Hinduizm ve Hıristiyanlık dahil olmak üzere pek çok dinden alıyor.

Türkleri de kurtaracaklar(mış)

Türklere yönelik 2005 yılında başlatılan çalışmaları, Almanya'da yaşayan Türk işadamı Zafer Yılmaz ve Umut Duman yürütüyor.
Altı yaşında gittiği Almanya'da tornacılıktan gelip atom santralleri, boru hatları yenileme gibi projeler gerçekleştiren bir şirket kurarak yılda 15 milyon dolarlık ciro yapacak güce gelen 41 yaşındaki Zafer Yılmaz, Türkiye'deki Scientology çalışmalarının koordinatörü.

Almanya'daki Scientology kiliselerine bağlı Türkler iki ülke arasında yoğun bir trafik içinde. Çünkü 1989'dan bu yana Scientology üyesi olan Zafer Yılmaz'ın deyimiyle, "Türkiye'yi ve Türk halkını da kurtarmak" amacındalar.

Karşılıksız hiçbirşey yok!

Scientology'nin şu an aktif olarak Türkiye sorumluluğunu yürüten ve İstanbul'da yaşayan Umut Duman tarikatın önemli bir ilkesinden daha söz ediyor. O da "Scientoloy'de karşılıksız hiçbir şey yok" kuralı. Çünkü tarikatta alınan her kitabın, kursun, eğitimin karşılığı ödenmek zorunda. Tarikatta en üst noktaya gelebilmek için belki yüzlerce kurstan geçmek gerekiyor. Her aşamada uygulanan "auditing" işleminin bedeli Türkiye'de 100 dolar. 100 doların karşılığı olarak 12.5 saatlik bir seans gerçekleşiyor.

RİVAYET O Kİ

İnsanlığın oluşumuyla ilgili garip bir inançları var. 75 milyon yıl önce, galaksinin çeşitli bölgelerinde 76 gezegeni yöneten Xenu adlı zalim yönetici aşırı nüfus problemini çözmek için 13.5 trilyon varlığı bir uzay gemisine toplayıp dünyaya göndermiş. Dünyanın çeşitli yerlerindeki volkanlara düşen bu canlıların "thetan" adlı radyoaktif ruhları, dünyaya dağılmış. Bu dağılım sırasında thetanlar, atmosfere kurulan çeşitli tuzaklara takılarak Tanrı, İsa, din gibi yanlış düşüncelere kapılmış. İnsanlığın tüm problemleri, thetan'ların vaktiyle kapıldığı yanlış düşüncelerden kaynaklanıyor. Onlara göre, kurtuluşun tek yolu ise bu düşüncelerden kurtulmak!

'Köprü' adlı 40 derece var

Tarikat üyelerinin ellerinde köprü adı verilen bir aşamalar listesi bulunuyor. Bu aşamaları aşarak en yüksek noktaya gelmek için bir ömrün bile yetmeyeceği düşünülüyor. 40'a yakın aşama söz konusu. Dinin en üst seviyesi olan 'tam özgürlüğe' ulaşmak için bir köprü vazifesi gören aydınlanma yolundan geçmek gerekiyor. 'Tam özgürlüğe köprü'nün belirli aşamaları ya da dereceleri var.
Üstlere tırmanmanın anahtarı yüzlerce belki de binlerce kez 'denetleme'den geçmeye dayanıyor.

Sessiz doğumun sırrı

Tom Cruise ile Katie Holmes'un geçen yıl doğan kızlarının Scientology kurallarınca "sessiz doğum" yöntemini kullanmaları gündeme gelmişti.
Tarikata göre, doğum sırasında konuşulan her şey bebeğin şuuraltına işliyor ve bütün hayatını etkiliyor. Yılmaz bu durumu, "Doğum anı bebek ve anne için felaket sancılı bir andır. O sırada konuşulan her şey çocuğun şuuraltında kaydoluyor. Bütün hayatını etkiliyor. O yüzden bir insan sancı ve rahatsızlık yaşadığı an o insanın yanında herkes sessiz olmak durumundadır. Sadece doğumda değil yaralanma anında da geçerli" sözleriyle anlatıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler