Satanizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Satanizm Haberleri Kazakistan'daki Dev Pentagramın Sırrı Ne?

Kazakistan'daki Dev Pentagramın Sırrı Ne?

Kazakistan'daki Dev Pentagramın Sırrı Ne?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Satanizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 7958 Beğen : 0

Kazakistan’ın Lisakovsk kenti yakınlarında bir baraj kenarında uydudan ve Google earth üzrinden görüntülenebilen çapı 366 metre olarak ölçülen devasa pentegram işareti görenleri şaşırtıyor. Yaklaşık iki yıl önce varlığı tespit edilen, göl kıyısında zemine kazınmış pentagramın gizemi üzerine yorumlar sürüyor.

Kazakistan'ın Tobol Baraj gölü güney kıyısındaki (Lisakovski kasabasının 12 mil batısında) sembolün Satanistlerin marifeti olduğuna inananlar da var, bir Rus askeri üssünün kalıntısı olabileceğini savunanlar da.

Her ne kadar Çin Taoismi ve Bahai İnaçlarında ve Ünlü Eski Yunan Matematikçisi Pisagor'un takipçileri arasında pentagram sembolü evrenin birliği, bereket ve benzeri olumlu anlamlar taşısa da daha ziyade Şeytanpersetlerin (Satanist) kullanmasından dolyı beş köşeli yıldız şeytan işareti olarak tanımlanıyor. Komplo teorisyenlerinin yorumları da bu eksende sürüyor...

Dailymail sitesinde yer alan ve youtube'da da havada uçuşan yorumlara göre ABD'nin Washington eyaletinin Seattle kentinde yaşayan Kurt Yates, kendisinin eski bir Rus askeri pilotu olduğunu belirterek, Live Science internet sitesine "orası muhtemelen Rusya'nın terk ettiği bir uzay füze üssünün yeridir" iddiasında bulundu. Şeklin izleme radarlarının konumlandırılmasıyla alakalı olabileceğini ileri süren Kurt Yates, "şeklin konumu ve Baykonur Uzay Üssüne yakınlığı göz önüne alınırsa, muhtemelen soyuz füzelerini izlemek için kullanılan radarlara aittir diyebilirim" diyor.

Googlemaps görüntüleri üzerinden şeklin Hz. Adem ve Şeytan Lucifer ile bağlantısı olduğunu savunanlar da var.

Ancak şeklin Satanistler kadar Hıristiyanlar tarafından şeytana karşı korunma amacıyla yapılma ihtimali olduğunu öne sürenler de var. Beş duyuyu temsil eden pentagram Hristiyanlığın ilk yıllarında Mesih İsa'nın (Hz.İsa) beş yarasını sembolize eden bir işaret olarak da kullanılıyordu.

Wccan'ların gibi Neopagan (modern putperest) oluşumlar da pentagramı, Yahudilerin Davut Yıldızı gibi birlik sembolü olarak ve korunma amaçlı kullanabiliyor.

Satanistler pentagram sembolünü isyan işareti ve dini kimlikleri olarak kullanıyorlar. Sembol düşmüş melekleri sembolize ettiği gibi Teslise (Trinity - kutsal üçleme) de reddiye anlamına geliyor...

Tartışmaların sürmesinden rahatsız olmayan tek ülke Kazakistan çünkü tartışmaların artması turist sayısına da yansıyor.

Pentagram sembolü ve diğer yıldız sembolleri ile anlamları hakkında en kapsamlı yazı için Okültizm uzmanı yazarımız Ferda Ercan Uyulan'ın ilgili makalesini okumak için bu linki kullanabilirsiniz:

İÇERİK RESİMLERİ

İÇERİK RESİMLERİ



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler