Mormon Kilisesi Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Mormon Kilisesi Haberleri ABD'li Öğrenciler Türkiye’de Mormon Kilisesine Katıldı

ABD'li Öğrenciler Türkiye’de Mormon Kilisesine Katıldı

ABD'li Öğrenciler Türkiye’de Mormon Kilisesine Katıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Mormon Kilisesi Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 8766 Beğen : 0

Brigham Young Üniversitesi Idaho’dan 41 üye, Ankara’daki Mormon (İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi ) Kilise toplantısına geldi. Birkaç kişinin yardımıyla, 110 kişi civarındaki bir grubu yerleştirmek için kilise ek sandalyelerle dolduruldu.

BYU-Idaho’dan gelen öğrenciler, fakülte üyeleri, öğretim üyeleri ve onlara eşlik edenler kilise toplantılarından önce Türkiye’de, Ankara’da bulunan kilise hakkında bilgilendirilmek için kilise binasının dışında toplandılar.

Bu öğrenciler kendileriyle birlikte böyle bir barış ruhu ve ibadet getirdiler. Toplantıdaki konuşmacılar, bu öğrencilerin toplantıya harika bir his kattığını bildirdiler. Bu toplantı sırasında, genç ve enerjik öğrencilerin özel bir yolla ibadet etmelerinden keyif alan herkes için sessiz bir meditasyon zamanı oldu.

Grup ayrıldıktan sonra Türkiye’deki Kilise üyeleri, bu öğrencilerle birlikte gelen harika ruh hakkındaki düşüncelerini birbirleri ile paylaştılar; bu ruh günün geri kalan zamanında topluluktan ayrılmadı.

Bu öğrenci grubu bir sonraki pazar, 4 Ekim 2014’te devam eden Türkiye turları kapsamında İzmir topluluğuna katıldılar. Bu küçük topluluk henüz yeni bir topluluk olduğu için konuşmaları, müziği, duaları ve törenlerin gerçekleşmesini öğrenciler sağladı. Bunun yanı sıra toplantıya birkaç üye olmayan kişi de katılmıştı, onlar da müzik ve konuşmalar vasıtasıyla toplantının içine çekilmiş gibiydiler. Söylenen özel bir şarkı “Tanrım, Sen Ne Kadar Yücesin” gerçekten ilham vericiydi ve herkes bu özel Rab’bin sofrası toplantısında güzel şeyler öğrendi ve bereketlendi.

İstanbul topluluğu lideri Çakır bu ziyareti koordine etti ve BYU-Idaho’dan Profesör Philip Allred ile bu öğrencilerin gezisini organize ettiler. İlginçtir ki, Profesör Allred Türkiye’de, Ankara’da doğmuştur.

MormonHaber

İÇERİK RESİMLERİ



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler