İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Unutmayacağız, asla peşini bırakmayacağız

Unutmayacağız, asla peşini bırakmayacağız

Unutmayacağız, asla peşini bırakmayacağız
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3061 Beğen : 0

avanın zamanaşımına uğramasına az bir süre kala Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından, ‘Emek ve Demokrasi Güçleri’nin temsilcileri ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının katılımıyla, Mülkiyeliler Birliği’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantının ardından aileler konuştu. 19 yaşında hayatını kaybeden Serkan Doğan’ın annesi Penize Doğan, “Adalete hesap vermeden nasıl af oluyor? Ben affetmedim ki onlar af istiyor. Ömrüm varsa 19 sene daha çocuğumun arkasındayım. Benim çocuğum 19 yaşında kaldı, büyümedi” dedi. Sultan Karababa da katliam sırasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki kızı Gülsüm Karababa ve 12 yaşındaki Koray Kaya’nın ne suçu olduğunu sorarak “Polisin, askerin gözü önünde olaylar 10 saat sürdü, yardım edilmedi. Elimden gelirse ölene kadar çabalayacağım” dedi. 20 yaşında hayatını kaybeden Handan Metin’in annesi Sultan Metin de “Ben Sivaslıyım. Sivas bununla anılmasın diyorsunuz, mecbur anılacak. Hiç mi sizin vicdanınız yoktu, benim kızım daha 20 yaşındaydı” diye konuştu.
Katliamda 4 yakınını kaybeden Pir Sultan Abdal Vakfı Genel Sekreteri Cemal Şahin ise davanın düşmesi halinde AİHM’ye başvuracaklarını söyledi. Olaylarda iki kızını kaybeden Yeter Sivri, “Bizim 19 yıldır ne gecemiz gece, ne gündüzümüz gündüz. Zannetmesinler ki 19 yıl geçti unuttular. Unutmayacağız” dedi.


‘Sivas’ta yolun sonu gözüktü’

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili İbrahim Okur, NTV’de katıldığı bir programda Sivas davasında sona yaklaşıldığı mesajı vererek “Yargılamanın çok uzun sürmesi önemli bir sorun, sanıkların yakalanamaması önemli. Sivas davasında söz konusu sanıklarla ilgili zamanaşımının sonuna gelindiği görülüyor” dedi. Okur, zamanaşımının modern cezada kullanılan bir uygulama olduğunu da belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler