İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Ticani Tarikatı Toplantısında Yangın Çıktı : 20 Ölü

Ticani Tarikatı Toplantısında Yangın Çıktı : 20 Ölü

Ticani Tarikatı Toplantısında Yangın Çıktı : 20 Ölü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1670 Beğen : 0

Senegal'de Müslümanların her yıl ibadet için 10 gün boyunca toplandıkları "Daaka" adı verilen dini etkinlikte çıkan yangında, en az 20 kişinin öldüğü belirtildi.

Ulusal basında yer alan haberlerde, ülkenin güneyindeki Medina Gunass bölgesinde, ibadet için bir araya gelen binlerce Müslüman Senegallinin bulunduğu alanda yangın çıktığı kaydedildi.

Yangında en az 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 79 kişinin yaralandığı,, çok sayıda kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Yerel yetkililer ise ölü ve yaralılar hakkında net bilgi olmadığını, yangının çıkış sebebinin tespiti için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Abdulaye Dauda Diallo yönetiminde hükümet yetkililerinden oluşturulan bir heyetin olay yerine gittiği aktarıldı.

Her yıl aynı dönemde başlayıp 10 gün süren ve Medina Gunass'ta Ticani tarikatı mensupları tarafından düzenlenen "Daaka" adlı dini merasime sadece erkekler katılabiliyor. Komşu ülkelerden gelen binlerce Müslüman, Medina Gunass'da açık alanda namaz kılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler