İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Suudi Arabistan Müftüsü: Kiliseler yıkılsın

Suudi Arabistan Müftüsü: Kiliseler yıkılsın

Suudi Arabistan Müftüsü: Kiliseler yıkılsın
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 1 Okunma : 3871 Beğen : 0

Suudi Arabistan’ın en üst düzey İslami otoritesi sayılan Bin Abdullah, Kuveytli bir milletvekilinin ülkedeki kiliselerin ortadan kaldırılması yönündeki çağrısı üzerine gelen bir soruya cevaben, “Bölgedeki tüm kiliseler yıkılmalı. Arap Yarımadası’nda iki din olmamalı” dedi.

Duke Üniversitesi’nin Türkiyeli imamı Abdullah T. Antepli ise Suudi liderin bu açıklaması üzerine, Huffington Post’a bu sözleri eleştiren bir kınama e-postası yolladı.

Antepli, “Suudi Arabistan Başmüftüsü Şeyh Abdül Aziz bin Abdullah, Arap Yarımadası’ndaki Hıristiyan topluluklar hakkında yaptığı bu talihsiz ve İslam’a yakışmayan açıklamaları yüzünden kınanmalı ve protesto edilmelidir. Bu İslam hukukunun, İslam ahlakının ve etiğin açıkça ihlal edilmesidir” yazdı.

DAVA AÇILSIN
Antepli ayrıca, bölgedeki Hıristiyanların Şeyh’e karşı yasal eyleme geçmeleri gerektiğini söyledi.

“Bölgedeki Hıristiyan topluluklara Şeyh hakkında hem Şeriat mahkemelerinde hem de sivil mahkemelerde azınlıkların haklarını ihlal gerekçesiyle dava açmalarını tavsiye ederim. Suudi toplumu daha iyi bir başmüftüyü hak ediyor” diyen Antepli, bu açıklamanın İslam dünyasındaki dini yetkililerin iktidardaki tiranların kuklası olduğunun bir işareti olduğunu belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • Samir

    Samir

    Siz kimsinizde İslami ahlak hakkında söz edersiniz ...Peygamber efendimizin bize emrettiği şeyi siz nasıl olur da caiz değil dersiniz bizzat Peygamber efendimiz söylemiştir Arap Yarımadasından iki din olmasın İslam kalsın tek diye siz sapıklar her boktan bi sey uyduruyorsunuz ve bununla insanların kafasını karıştırmak amacınız...

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler