İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Silivri Müftüsü'nden ilginç uygulama

Silivri Müftüsü'nden ilginç uygulama

Silivri Müftüsü'nden ilginç uygulama
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3577 Beğen : 0

Müftü, kadınları vücut hatları belli olduğu için erkeklerin dikkatini dağıtıyor gerekçesiyle dışarı aldırdı.

Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş, caminin üst katında namaz kılan kadınların merdivenlerden çıkarken vücut hatları belli olduğu için erkeklerin dikkatini dağıtıyor gerekçesiyle dışarı aldırdı. Caminin içerisine alınmayan kadınlar için 10 metrekarelik bir bölme hazırlanarak 'Bayanlar için namaz kılma yeri' levhaları asıldı. Müftünün uygulamasına kadınlar tepkili. Müftü Çatmakaş,"Camiye gelen herkes tesettürlü değil. Kadınlar merdivenlerden çıkarken vücut hatları belli oluyor. Namaz kılan erkeklerin dikkatini dağıtıyor. Bununla ilgili bazı erkeklerden şikayetler aldık. Kadınlarımız için dışarıda özel bir bölme yaptık. Orada rahatça namazlarını kılıyorlar" diye savundu. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları Müftü Çakmataş'ı Diyanet İşleri Müdürlüğü'ne şikayet edecek.Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı ise," Müftünün yaptığı uygulama çok yanlış. Kadınlar insan değil mi? O kadın oraya ibadet etmeye geliyor. Onun da dini vecibelerini getirme isteği var. Sadece erkekler mi ibadet yapacak?" dedi.

Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş'tan kadınlara ilgili skandal uygulama. Ekim ayında Silivri Müftülüğü'ne atanan İdris Çatmakaş, Piri Mehmet Paşa Camii'nde namaz kılan kadınları müstehcen bulduğu için için dışarıda bir bölme yaptırdı. Müftü Çatmakaş'ın nedeni ise bir hayli ilginç. Merdivenden çıkan kadınların vücut hatları belli oluyormuş. Müftü Çatmakaş, caminin her tarafına 'Bayanlar için namaz kılma yeri' levhalar astırdı. İçeri giremeyen kadınlar, 'Biz camiye başka amaçla mı geliyoruz?' diye tepkili.

CAMİYE GELEN HERKES TESETTÜRLÜ DEĞİL

Silivri Müftüsü İsmet Çatmakaş, uygulamayı şu sözlerle savundu:
"Kadınlar üst katta namaz kılıyorlardı. Bir-iki erkek bana gelerek kadınlarla ilgili şikayette bulundu. Kadınlar merdivenden çıkarken vücut hatları belli oluyormuş. Tabi sonuçta buraya gelen kadınların hepsi tesettürlü değil. Kadınlar merdivenden çıkarken erkeklerin dikkati dağılıyor. Erkekler rahat namaz kılamadıklarını söylediler. Biz de müftülük olarak dışarıda kadınlar için özel bir bölme yaptırdık. Hem kadınlarımız rahat namaz kılacaklar hem de erkeklerin dikkati dağılmayacak. Levhalar koyarak kodunları oraya yönlendiriyoruz. Bunda büyütecek birşey yok" diye konuştu.

KADINLARA AYRILDI AMA ERKEKLER KILIYOR

Müftü Çakmataş'ın kadınlar için yaptırdığı bölümde erkeklerin namaz kıldığı gözlendi. Namaz kılmak için camiye gelen yaşlı kadınlar duruma tepki gösterdiler. Silivrili kadınlar uygulamaya," Bizim neyimizden rahatsız oldular. Onlar nasıl ibadet yapıyorsa biz de ibadet yapmak için buraya geliyoruz. Bu ülkede ibadeti sadece erkekler mi yapacak? Bize özel bir bölme yaptırmış ama oraya da giremiyoruz. Orası da erkekler tarafından işgal edilmiş durumda" diye tepki gösterdiler. Silivri'deki sivil toplum kuruluşları Müftü Çakmataş'a tepki gösterdiler. Durumu Diyanet İşleri Müdürlüğü'ne taşıma kararı aldılar.

MÜFTÜNÜN DENSİZLİĞİ

Silivri Müftüsü İsmet Çatmataş'ın uygulamasına ilahiyatçılar da tepkili. Prof. Dr. Hasan Onat:
"Türkiye'deki uygulama aynı. Genelde kadınlar cami içinde kendileri için ayrılan bölmelerde namaz kılarlar. Ya erkek cemaatin arkasında ya da perdeler çekilmiş bir alanda ibadetini yaparlar. Zaten kadınlar sadece teravih namazlarında camiye giderler. Namaz kılmaya gelen erkek cemaat kadınların vücut hatlarına veya onlara bakmak için gelmezler. İbadet için gelirler. Bir kere bu müftünün densizliğidir. Aklı başında bir müftü böyle bir uygulama yapmaz" Şeklinde konuştu.

CAMİYE GELEN ERKEK KADININ VÜCUT HATLARINA MI BAKACAK?

Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı ise," Müftünün yaptığı uygulama çok yanlış. Kadınlar insan değil mi? O kadın oraya ibadet etmeye geliyor. Onun da dini vecibelerini getirme isteği var. Sadece erkekler mi ibadet yapacak? İbadet yapmaya gelen erkekler camiye gelen kadınların vücut hatlarına mı bakacak? Bu çok saçma bir uygulama" diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler