İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Şanlıurfa'da Rufailerin Zikir Töreni

Şanlıurfa'da Rufailerin Zikir Töreni

Şanlıurfa'da Rufailerin Zikir Töreni
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 5448 Beğen : 0

İnsanı dehşete düşüren zikir töreninde onlarca kişinin vücutlarına uzun şişler saplandı. Bazı kişilerin kendinden geçtiği töreni küçük yaştaki çok sayıda çocuk ise babaları ile birlikte izledi.
İlahiler eşliğinde yapılan ve yaklaşık 2 saat süren zikir töreninin ardından kalabalık dua ederek dağılırken, küçük çocuklar ise şahit oldukları töreni, "inanılmaz" ve "heyecanlıydı" sözleriyle yorumladı.
Rıfai tarikatı mensubu yaklaşık 300 kişi, geçen hafta perşembe gecesi Suruç'un Aligör Beldesi'nde düzenlenen zikir töreninde bir araya geldi. Beldede bulunan bir evde toplanan aralarında çok sayıda küçük çocuğun da bulunduğu tarikat mensupları, okunan duaların ardından def eşliğinde ilahiler seslendirmeye başladı.
Bir süre sonra grubun ortasında bulunan yaşlı kişi, eline aldığı şişi gömleğini çıkararak yanına gelen bir kişinin karnına sapladı. Vücudundaki şiş ile bir süre odada dolaşan kişinin daha sonra karnındaki şiş çıkarılıp, açtığı yara ise tükürüklü parmak bastırılarak kapatıldı.
Bu sırada çok sayıda kişi birbiri ardına gömleklerini ve kazaklarını çıkararak karınlarına şiş saplattırdı. Bazı kişiler ise ellerine aldıkları şişi karınlarına sapladı, başarılı olamayanlar ise yerden destek alarak şişin karınlarına girmesini sağladı.
Yaşananlar sırasında geniş odayı dolduranlar tekbirler getirirken, küçük çocuklar da olup bitenleri meraklı gözlerle izledi. İzleyenlerin kanını donduran ve onlarca kişinin de cep telefonları kameralarına kaydetmeye çalıştığı zikir görüntülerinde kendisinden geçen bazı kişiler ise odada bulunanlar tarafından sakinleştirilip, kendisine getirilmeye çalışıldığı görülüyor.
Zikir töreninde ilahilerin seslendirilmesi sırasında çalınan ve yere atılan bir defin üzerine çok sayıda kişi çıkarak zıpladı. Ancak, çok sayıda kişinin üzerine çıktığı defin kırılmaması izleyenleri şaşırttı. Yaklaşık 2 saat süren zikir töreni dualar edilmesi ile sona ererken, evlerine dönmek üzere odadan dışarı çıkan küçük çocuklar korkmadıklarını ifade ederek, "Yaşadıklarımız inanılmaz ve heyecanlıydı" dedi.

27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" height="416" id="MedyanetPlayer" width="645">

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler