İslami Haberler

Sakine için özgürlük umudu

Sakine için özgürlük umudu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2666 Beğen : 0
İran’da ‘zina’ suçlamasıyla recm cezasına çarptırılan, ardından tepkiler üzerine cezası ‘asılarak idam’a çevrilen Sakine Aştiyani’nin serbest kalacağı iddia edildi. Avukatı “İdamdan vazgeçildi. Şartlı bırakılacak” dedi.

İran’da 2006’da zina yaptığı gerekçesiyle recm (taşlayarak öldürme) cezasına çarptırılan ve uluslararası tepkiler üzerine cezası idama çevrilen Sakine Muhammed Aştiyani için yeni bir umut doğdu. Tebriz’de bir hapishanede tutulan Aştiyani’nin avukatı Muhammed Mustafa, rejimin gelen tepkiler üzerine idam cezasından vazgeçtiğini söyledi. Avukat Mustafa “Henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak recm ya da asılarak öldürülme cezalarının kaldırıldığını duydum. Cezası sadece eşinin öldürülmesine yardım etmekten 10 yıla indirilecek. 2006’dan beri hapiste olduğu düşünülürse yakın zamanda şartlı olarak serbest kalabilir” dedi. Uluslararası Recm Krarşıtları Komitesi’nden Mina Mahmudi ise “İslami rejimden henüz bu yönde resmi bir doğrulama gelmedi. Ama bize gelen bilgiler idam cezasının rafa kaldırıldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Tahran yönetiminin “cezanın infaz edilmesinin rejime zarar vereceği” görüşünde olduğu öne sürüldü.

İranlı yetkililer 2010’da Aştiyani’yi devlet televizyonuna çıkarak suçlarını itiraf etmesi için zorlamıştı. İranlı kadın bu görüntülerde titrek bir sesle eşinin öldürülmesinde suç ortağı olduğunu ve kuzeni ile evlilik dışı ilişkisinin olduğunu söylemişti. Avukatı Houtan Kian ise itirafların 2 gün süren işkenceler altında zorla alındığını söylemişti. 45 yaşındaki iki çocuk annesi Aştiyani’ye recm cezası verilmesi üzerine uluslararası toplum ayağa kalkmış, baskılar üzerine ceza asılarak idama çevrilmişti.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler