İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Rusya'dan Özbekistan'a "Radikal İslam" takviyesi

Rusya'dan Özbekistan'a "Radikal İslam" takviyesi

Rusya'dan Özbekistan'a "Radikal İslam" takviyesi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2715 Beğen : 0

Özbek lider Kerimov, Rusya'nın "Radikal İslam" ile mücadelelerinde kendilerine yardım edeceğini söyledi

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, ülkesine bir günlük ziyaret için gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Özbekistan resmi kaynakları Kerimov ve Putin’in iki ülke arasında işbirliği ve bölgedeki güvenlik konularını ele aldığını belirtti. Görüşme sonrası açıklamaya yapan İslam Kerimov “Rusya Orta Asya’da istikrarın garantisidir ve bize radikal İslam’la mücadelede yardım edecektir” dedi. Kerimov’a göre son zamanlarda İŞİD safında savaşan Orta Asya asıllı gruplar Afganistan’a yöneliyor.

Putin Kafkaslar’da da kendilerinin aynı sorun ile karşı karşıya olduklarını savunarak, Kerimov’un Afganistan konusundaki düşüncelerini paylaştığını söyledi.

Rus basınına göre Putin Kerimov’u Rusya, Belarus ve Kazakistan öncülüğünde oluşturulan Avrasya Birliği’ne (AB) katılmaya tam olarak ikna edemedi. Bunun yerine Özbekistan ve AB arasında serbest ticaret bölgesi oluşturmak için görüşmelere başlanacağı bildirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler