İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Rusya'da gardiyanlara 'İslam' seminerleri verildi

Rusya'da gardiyanlara 'İslam' seminerleri verildi

Rusya'da gardiyanlara 'İslam' seminerleri verildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2487 Beğen : 0

Rusya'da gardiyanlara Müslüman tutuklu ve mahkumlarla daha iyi iletişim kurmaları için gardiyanlara Temel İslami bilgileri içeren seminerler verildi

Kazan Federal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, Rusya infaz memurlarına (gardiyan) İslam’ın temel esaslarına dair bir dizi seminer verdi.

19 – 25 Mayıs tarih arasında düzenlenen seminerlerle Rusya’daki cezaevlerinde tutuklu Müslümanlar ve infaz kurumu çalışanlarının ilişkilerini normale sokmak hedefleniyor.

Seminerlere Rusya’nın 22 bölgesinden cezaevleri infaz servisi çalışanları ve memurları katıldı. Katılımcılara İslam’ın din olarak ortaya çıkması, Müslüman halkların gelenekleri ve tarihi, İslam hukukunun temel esasları ve İslam dünyasındaki siyasi hareketler konusunda bilgi verildi.

Rusya Federasyonunda yaklaşık 30 milyon Müslüman var. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra yaklaşık 100 bin Rus asıllı Rus vatandaşı İslam’ı din olarak seçti. Rus hükümeti başta Kafkaslardaki Müslümanlar olmak üzere İslam’ı seçen vatandaşlarına çeşitli baskı uyguluyor.

2013’te bir mahkeme Kur’an-ı Kerimin Rusça mealinin baskısını yasaklamış, tepkiler üzerine karar iptal edilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler