İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Kırım’da

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Kırım’da

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Kırım’da
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2582 Beğen : 0

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, Kırım'ın Rusya'ya ilhakından sonra ilk ziyaretini gerçekleştirdi ve Kırım Müftüsü ile birlikte Kebir Camii’nde namaz kıldı

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı, Avrupa Rusyası Müslümanları Diyanet İşleri Başkanı Şeyh Ravil Gaynutdin, Kırım Müftüsü Emirali Ablayev’in davetiyle Kırım’a gitti. Müftüler 500 yıllık Kebir Camii’nde namaz kıldı. Namazın ardından iki müftü basın mensuplarıyla sohbet ettiler.


Emirali Ablayev, basın toplantısında “Buradaki buluşmamızın en önemli amacı, danışmak, birlik olmak, Kırım’daki vaziyetleri ve dini meseleleri anlatmak olacak. Gerek olursa, biz de Moskova’ya gideceğiz, inşallah. Oradaki Müslümanlar ile danışır ve görüşürüz. İşte kısaca bugünkü toplantımız bundan ibaret. Geldiğiniz için Allah razı olsun diyorum.” dedi.

Ravil Gaynutdin ise Kırım Müftüsü Emirali Ablayev’in daveti üzerine Kırım’a geldiğini söyledi. Gaynutdin, Emirali Ablayev’i uzun zamandır tanıdığını ve işbirliği yaptığını belirtti. Gaynutdin, şu ifadeleri kullandı:

"Biz buraya durumu incelemek ve din kardeşlerimizin fikirlerini öğrenmek için geldik. İslam için, Müslümanlar için, vatandaşlarımız için geleceği beraber kurmamız lazım. Eminim ki, Kırım’da yüz binlerce kişiden oluşan Müslüman ümmeti, Rusya’daki 20 milyonluk ümmeti ile birlik içinde olacak”

İki müftü arasındaki görüşme daha sonra basına kapalı şekilde gerçekleşti.

Kırım’da 2 gün kalacak olan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin’in Kırım Tatar aileleri ve Kırım Tatar Milli Meclisiyle görüşmesi planlanıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler