İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Rusya, ABD'li imamı ülkeye almadı

Rusya, ABD'li imamı ülkeye almadı

Rusya, ABD'li imamı ülkeye almadı
Yazan : Aysun Eylem Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2381 Beğen : 0

ABD’li vaiz Şeyh Halid Yasin’in Rusya’nın başkenti Moskova’ya girişine izin verilmedi. Rusya Müftüler Şurası, Halid Yasin’i Moskova'ya Helal EXPO sergisi açılış törenine davet etmişti. Ancak son anda Yasin’in törene katılamayacağı bildirildi. Bunun nedeni olarak Rusya’nın Batı devletleri ile ilişkilerdeki "teknik sorunlar ve karışıklıklar” gösterildi.

Rusya Müftüler Şurası İktisat Bölümü direktörü Madina Kalimullina tarafından yapılan açıklamada "Şeyh Yasin, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkilerdeki problemlerden dolayı törene katılamıyor” dedi.

Madina Kalimullina, gençlerin Halid Yasin ile direkt buluşma yerine internet üzerinden telekonferans yoluyla buluşacağı sözünü verdi.

Amerika’da doğan Şeyh Yasin İslam dinini kabul etmeden önce New York’taki bir sokak çetesinin üyesi idi. Şimdi Müslüman gençler arasında çok sevilen Şeyh, İngiltere'de yaşıyor ve bütün dünyada vaazlar veriyor. Halid Yasin’in karşıtları bile onun genç insanlara eşsiz bir yaklaşımda bulunduğunu, onları yapıcı tavsiyeleriyle hayata döndürebildiğini itiraf ediyor.

Birçok Avrupalı ​​kuruluş, göçmen mahallelerde yaşayan ve sokak olaylarına katılan gençlere vaaz vermesi için Şeyh Yasin’i davet etmişti. Mart ayında Dağıstan Cumhuriyeti Nogay Bölge Mahkemesi Halid Yasin’in “Müslüman kızların vazifeleri” adlı video derslerini "radikal” olarak nitelemiş ve yasaklamıştı.



Yazar Hakkında

  • Aysun Eylem

    Aysun Eylem

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler