İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Ombudsmanın başörtüsü kararı merak konusu

Ombudsmanın başörtüsü kararı merak konusu

Ombudsmanın başörtüsü kararı merak konusu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3404 Beğen : 0

Kamu Denetçiliği Kurumu'na (ombudsman) başörtüsü yasağının kaldırılması için 17 başvuru gerçekleşti.

En çok şikâyetin geldiği kurumların başında Milli Eğitim Bakanlığı yer aldı. 6 başvurunun yapıldığı Milli Eğitim Bakanlığı'nı 4 şikâyetle Başbakanlık, 3 şikâyetle Adalet Bakanlığı, 2 şikâyetle Sağlık Bakanlığı, birer şikâyetle emniyet ve üniversiteler izledi.

Başvuruların geldiği iller arasında Manisa, Kocaeli, İzmir, Ankara, Niğde, İstanbul, Adapazarı, Muğla, Bursa ve Adana bulunuyor.

Yasağın kaldırılmasına yönelik başvurularla ilgili son aşamaya gelen Kamu Denetçiliği Kurumu, kararını birkaç hafta içinde açıklayacak.

Başörtüsü yasağının din ve vicdan özgürlüğü kapsamında değerlendirileceği belirtilirken, ombudsmanın bu kararı ile Türkiye, başörtüsü yasağı konusunda yeni bir aşamaya geçecek.

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun alacağı serbestlik kararına kamu kurumlarının uyup uymayacağı ise merak konusu.

Ombudsman kararlarına Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de uyulması beklenirken, kamuda başörtüsünü yasaklayan yönetmeliğin de yakın bir zamanda Bakanlar Kurulu tarafından değiştirileceği belirtiliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler