İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler OAC'deki Müslümanlara koruma talebi

OAC'deki Müslümanlara koruma talebi

OAC'deki Müslümanlara koruma talebi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2270 Beğen : 0

İslam İşbirliği Teşkilatı, saldırıların arttığı Orta Afrika Cumhuriyet'inde Müslümanların korunması için BM'den talepte bulundu

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Birleşmiş Milletler'den (BM) Orta Afrika Cumhuriyet'indeki (OAC) Müslümanların korunmasını, onlara yönelik ayrımcılığın ve zulmün önlenmesini istedi.

İİT OAC Özel Temsilcisi Tidiane Gadio yaptığı yazılı açıklamada, BM'yi söz konusu ülkede, aralarında Müslümanların da bulunduğu tüm mazlum halkları korumaya çağırdı.

Uluslararası toplumu, etnik veya dini ayrımcılıktan uzak şekilde barışçıl ve kapsamlı seçimlerin yapılması için çalışmaya çağıran Gadio, OAC Müslümanlarına yönelik şiddetin her türlüsünü kınadığını belirtti.

Gadio, bu ülkedeki Müslümanların korunması için yapılacak en iyi şeyin seçimler, silahın bırakılması, mültecilerin iskanı ve ulusal uzlaşı için finansman desteğinin sürdürülmesi olduğunu kaydetti.

Tidiane Gadio, üye ülkelerden, OAC'de, İİT'ye ait insani yardım ofisi açılması için gerekli desteği sağlamalarını istedi.

Açıklamada ayrıca, Kuveyt'in BM temsilcisi ve New York'taki İİT grubu başkanı Büyükelçi Mansur İyad el-Uteybi'nin, BM genel merkezinde pazartesi günü düzenlediği toplantıda, uluslararası toplumun ve BM'nin dikkatini OAC'deki Müslümanaların maruz kaldığı tehlikeli insan hakları ihlalleri, zulüm ve ayrımcılığa çekmeye çalıştı ifade edildi.

Uteybi'nin, BM'den, OAC'deki mazlum Müslümanların korunması için karar çıkarmaları ve adım atılması için BM Genel Sekreteri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) başkanıyla toplantılar yapmak üzere çalışma yaptığı bilgisi verildi.

Açıklamada, OAC'de istikrarın sağlanması, sivillerin korunması, Müslüman azınlık da dahil tüm tarafların katılacağı genel seçimin yıl sonunda yapılması için bu ülkedeki BM misyonunun rolünün güçlendirilmesi talep edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler