İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler New York'un tarihi kilisesi artık İsa bin Meryem Camii

New York'un tarihi kilisesi artık İsa bin Meryem Camii

New York'un tarihi kilisesi artık İsa bin Meryem Camii
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2514 Beğen : 0

New York'ta cemaati kalmayan Katolik kilisesi satın alınarak altı yıllık bir çalışmayla camiye çevrildi

New York’ta kullanılmayan Holy Trinity eski Katolik Kilisesi, Müslümanlar tarafından 300 bin dolar harcanarak camiye çevrildi ve Hz. İsa bin Meryem Camii adı verildi.

Katolik cemaatinin protestolarına rağmen 100 yıl önce Alman yerleşimciler tarafından inşa edilen kilise binası altı yıllık bir çalışma sonucunda camiye dönüştürüldü. Dördü betondan yapılmış altı haç söküldü. Müslümanlar, bu tarihi binadan Hıristiyan sembolleri kaldırmakla beraber iç ve dış görünüşünü mümkün olduğu kadar korudular.

Kiliseyi satın alarak camiye çeviren sivil toplum kuruluşunun başta Burma, Bhutan ve Somalililer olmak üzere okuma yazma bilmeyenlere göçmenlere eğitim verdiği bildirildi. Holy Trinity Parish kilisesi cemaat yokluğundan kapatılmıştı. ABD'de daha önce de bazı eski kiliseler camiye dönüştürülmüştü.

New York'taki eski bir Roma Katolik kilisesi olan bina kentin sanatsal değeri olan merkezlerinden biri olma özelliği taşıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler