İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Namaz vakitleri için 'akıllı' uygulama

Namaz vakitleri için 'akıllı' uygulama

Namaz vakitleri için 'akıllı' uygulama
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3271 Beğen : 0

Yeni hazırlanan namaz vakitleri uygulaması tüm akıllı cihazların yanı sıra Blackberry, Windows mobil, Symbian ve Java destekli cihazlarda da kullanılabilecek.

Dünyanın her yerinden günlük, haftalık ve aylık olarak ezan vakitleri ve en yakın namaz vaktine kalan süreyi gösterecek uygulamayla kullanıcılar dünyanın neresinde olursa olsun kıble yönünü tespit edebilecek.

Uygulamada 5 vakit namaza ait farklı makamlarda okunacak ezanın yanı sıra ezan duası da yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni uygulamasına 'https://www.diyanet.gov.tr/mobilhizmetler'adresinden, IOS ve android platformlardan erişilebiliyor. Uygulama ayrıca, yeni nesil cep telefonlarıyla yakın zamanda afiş ve billboardlarda da yer alacakkare kod okutularak internetten de indirilebilecek.

DİYANET TAKVİMİ İNTERNETTE

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 1972 yılından beri hazırladığı Diyanet Takvimi de artık Diyanet İşleri Başkanlığı'nın web sitesinden görülebilecek. Sitedeki takvim bölümüne girildiğinde yurt içinde 37, yurt dışında da 47 ülke ve 343 şehri kapsayan 15 bölgeyi içeren toplam 52 bölge için hazırlanan takvime ulaşılabiliyor. Takvim bölümünde ayrıca 'takvim arka yazı' bölümü ve çocuklar için hazırlanan interaktif takvim de bulunuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler