İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Müslümanlar Babür Mescidi'nden vazgeçmeyecek

Müslümanlar Babür Mescidi'nden vazgeçmeyecek

Müslümanlar Babür Mescidi'nden vazgeçmeyecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3193 Beğen : 0

Hindistan'ın Haydarabad bölgesi meclisi üyelerinden Esadüddin Üveysi, 1992 yılında Hindular tarafından yıkılan ve daha sonra yargı kararıyla üçte ikisi Hindulara verilen Babür Mescidi'nin arazisinin bir santimetrekaresinden bile vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Hindistan'da faaliyet gösteren Meclis-i İttihad-i Muslimin Cemiyeti tarafından Babür Mescidi'nin Hindular tarafından yıkılmasının 20. Yıldönümü dolayısıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Üveysi, caminin yıkılmasının Müslümanları incittiğini ve Hindistan'daki Müslümanların bu olayı unutmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Toplantıda konuşan Birleşik Müslümanlar Eylem Hareketi sözcüsü Abdurrahim Kureyşi de Babür Mescidi'nin yıkılmasıyla adalet ve batı laikliğinin öldüğünü söyledi.

6 Aralık 1992'de ayaklanan Hindular tarafından yıkılan 16. yüzyıla ait Babür Mescidi arazisi Hindularca işgal edilmiş ve tarihi cami yıkılarak yerine Hindu tanrısı Ram tapınağı yapılmak istenmişti. Provakasyonun ardından çıkan çatışmalarda çoğunluğu Müslüman 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Hindistan'un Uttar Pradeş eyaleti Allahabad Yüksek Mahkemesi, 2010 yılında Babür Mescidi'nin 2.4 hektarlık arazisini eşit oranda Hindu ve Müslümanlara ve arsada hak iddia eden Hint vakfı Nirmohi Akhara'ya vermişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler