İslami Haberler

'Müslüman katliamı'na 28 yıl

'Müslüman katliamı'na 28 yıl
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3012 Beğen : 0

Hindistan'ın Gucerat eyaletinde 2002'deki Müslüman katliamına karıştıkları için yargılanan 31 mahkumun davası nihayet sona erdi.

Savcı Akhil Desai'nin, Kodnani ve beraberindeki 31 kişi hakkında halkı provoke etmek, insanları ateşe vererek, kesici aletle ve silahla öldürmek suçundan idamla yargılanmasını istedi. Yargılama sonucunda Kodnani'ye 28 yıl, diğer sanıklara ise 32 yıla kadar çeşitli oranlarda hapis cezası verildi.

Savcı tarafından idam cezası istenen eski kadın bakan Kodnani'nin, görgü tanıkları tarafından ayaklanmaların çıktığı bölgede Hindu halkı provoke ederken ve silahla halka ateş açarken görüldüğü iddia edilmişti.

Mahkumlardan radikal Hindu örgütü Bajrang Dal'ın lideri Babu Bajrangi ise ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.
Kodnani, hakkında açılan dava sonrası 2009 yılında bakanlıktan istifa ederek partide meclis üyesi olarak kalmaya devam etmişti.

Çoğunluğu Müslüman 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda bir çok Müslüman mahallesi radikal Hindularca basılmış, kadın, çocuk, ihtiyar binlerce kişi canlı canlı evlerinde ateşe verilmiş, kesilerek öldürülmüştü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler