İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Müftüler Rotasyonu 15 Mayıs’ta Başlıyor!

Müftüler Rotasyonu 15 Mayıs’ta Başlıyor!

Müftüler Rotasyonu 15 Mayıs’ta Başlıyor!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3190 Beğen : 0

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu 15 Mayıs’tan itibaren toplanarak müftü nakillerini görüşecek ve bu yıl Ramazan ayına kadar nakli yapılan Müftülerin yeni görev yerlerinde göreve başlaması bekleniyor. Bu yıl Müftü, Müftü Yrd ve diğer nakil isteyenlerin nakillerinin yapılacağı ayrıca yeni yönetmeliğe göre, 3 yılını dolduran Müftülerin durumlarının inceleneceği ve gerekli ve zaruri görülenlerin nakillerinin yapılacağı bir çok Müftünün naklinin yapılacağı anlaşılmaktadır. Zira Atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 10/1 maddesine göre; ”Bütün grup ve sınıflarda hizmet süresi asgari üç, azami beş yıldır” diye belirtilmektedir.

Buna göre, Diyanet artık üç yılını dolduran Müftülerin bile naklini çıkartabilecek. Öte yandan 25.10.2011 tarih ve 28095 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine Din Bir-Sen,Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Diyanet-Sen tarafından ayrı ayrı Danıştaya dava açılmıştı.

Din Bir-Sen toplam 32 maddenin fıkra ve bendlerindeki Hukuka ve Anayasaya aykırı bulduğu İbareler aleyhine dava açarken,

Türk Diyanet Vakıf-Sen de 25 ayrı konuda Danıştaya dava açmıştı.

Diyanet-Sen ise Söz konusu yönetmeliğin sadece 8 madddesiyle ilgili Danıştaya dava başvurusunda bulunmuştu.

Din Bir-Sen Söz konusu Yönetmeliğin 30′dan fazla madde, fıkra ve bendleri ile ilgili hususlarda yasalara aykırılık bularak dava açtı ve bu konuda ilk sırayı almıştı. Din Bir Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen tarafından Atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin açılan davaların özellikle Müftü,Vaiz ve Müdür ve şef atama ve rotasyonları ile ilgiliydi.

Diğer yandan İlahiyat Fakülteleri öğretim görevlilerinin, Diyanet’te görev almalarına yönelik maddelerine itirazlar dava dilekçelerinde yer aldı.

Ayrıca illerin grup ve sınıflandırmalarının uygun olamadığı hususunda itirazda bulundular.

Yönetmelikteki İl Müftülerini 4 gruba ve ilçe müftülerini ise 5 sınıfa ayıran ve 7 bölgede görev yapma zorunluluğu getiren maddelere, iptal davası açılmıştı. Diyanet bu yönetmelikle kendisine, Müftüleri, üç ve beş yıl arası nakil yetkisini elde ediyordu. Söz konusu yönetmelik Vaizlere de rotasyon getiriyordu. Söz konusu dava henüz sonuçlanmadı. Fakat Müftüler açılan davaların sonucunu merakla beklemektedir.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler