İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı

Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı

Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2471 Beğen : 0

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri öncesi ücretsiz yapılan Mevlana Müzesi'ni, 11 gün boyunca 70 bin kişi ziyaret etti.

Konya'da gerçekleştirilen ve 11 gün süren Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nde Mevlana Müzesi'ni, 70 bin kişi ziyaret etti.

Konya Valisi Muammer Erol, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin değerlendirdiği, Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısında; bu yıl etkinliklerin "Feyizler, safalar ziyade ola" temasıyla düzenlendiğini hatırlattı.

Anma törenlerinin ardından organizasyon hakkında değerlendirme yapmak üzere toplandıklarını anlatan Erol, etkinliklerin de kentte maneviyatı yüksek bir ortam içinde geçtiğini ifade etti.

"ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİ KONYA DIŞINDA YAPILABİLİR Mİ?" TARTIŞMASI

Erol, Konya'da aralık ayı yaklaştığında Şeb-i Arus törenlerinin başka yerlerde yapılması tartışmalarının yaşandığını ifade ederek, "Şeb-i Arus törenleri 17 Aralık günü dünyada 170 farklı yerde, Mevlevi Dergahı'nda yapılıyor. Dün vardı, bugün var, yarın da olacak. Konyalılar olarak 'Konya dışında bu olmaz' diyerek 4 kıtada yapılan etkinliklere müdahale etme durumumuz yok, hakkımız da yok engellemeye gücümüz de yok. Bizim Şeb-i Arus'un özünden saptırılmasına karşı çıkmamız gerekir" şeklinde konuştu.

Bu yıl düzenlenen etkinliklerin diğerlerinden önemli bir farkı olduğuna değinen Erol, şöyle konuştu:

"İlk defa Şeb-i Arus törenlerine bir Diyanet İşleri Başkanı geldi ve konuşma yaptı. Şeb-i Arus ile ilgili üzerinde yoğunlaşılması gereken şey bu farklılıktı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in burada yaptığı konuşma da son derece önemlidir. Hazreti Mevlana'yı anmak ve anlamak üzere bu konuşmayı tekrar tekrar incelemeliyiz. Ayrıca İslam düşünürü Hazreti Mevlana'yı anma törenlerine Diyanet İşleri Başkanı'nın katılması çok önemliydi."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da Şeb-i Arus törenleri öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdesiyle Mevlana Müzesi'nin ücretsiz ziyarete açıldığını aktardı. Çıpan, bu uygulamanın ise sadece Şeb-i Arus haftasında değil, yılın tüm gününde geçerli olacağını anımsattı.

Çıpan, etkinliklerin "Kandil uyandırma" ile başladığını belirterek, anma törenleri kapsamında kentte 10 günde 128 farklı programın yapıldığını ifade etti.

275 seyehat acentasının Konya'ya tur düzenlediğini bildiren Çıpan, "11 gün süren Şeb-i Arus törenleri boyunca Mevlana Müzesi'ni 70 bin kişi ziyaret etti. Geleneksel olarak çalıştay ve konferanslar sürdürüldü. Şiirler ve tiyatro gösterileri de etkinliklere renk kattı. Yabancı gazeteciler de Konya'yı tanıma fırsatı buldu. 17 Aralık Şeb-i Arus gecesi de on bin kişilik salonda güzel bir final yaptık" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Şeb-i Arus etkinliklerinin kentte sorunsuz tamamlandığını aktardı. Büyükşehir Belediyesince etkinlik öncesi ve sırasında ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını anlatan Akyürek, şimdi ise önümüzdeki yılın etkinliğine hazırlanmak üzere kolları sıvadıklarını bildirdi.

Kaynak: Ajanslar



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler