İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Merkel: İslam Almanya'nın bir parçası

Merkel: İslam Almanya'nın bir parçası

Merkel: İslam Almanya'nın bir parçası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3135 Beğen : 0

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün 7 bin Hristiyan Demokrat Birlik Partisi üyesine video konferans sistemiyle seslendi. Merkel'in konuşmasının ana konularından biri de ülkesinde yaşayan çoğu Türk 3 milyon Müslüman oldu.

Parti üyelerinden Almanya'da yaşayan 3 milyon Müslüman'a toplum içinde daha fazla hoşgörü gösterilmesi için çalışmalarını isteyen Merkel, "Bu konuda çok açık olmalı ve demeliyiz ki: Evet, onlar bizim bir parçamız" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İslam'la, radikal İslam diye adlandırdığı İslam'ı birbirinden ayrıştırmak için daha fazla çaba harcanmasını istedi.

Almanya'da yaşayan Müslümanların büyük bir kısmının şiddete karşı olduğunu ifade eden Merkel, "İslam adına şiddete başvuranlar ise, karşısında güçlü bir şekilde yasaları bulmalı" şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed'e hakaret edilen "Müslümanların Masumiyeti" filmi nedeniyle İslam ülkelerinde Batı'ya karşı düzenlenen protesto gösterileri sonrasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, daha önce planlanan Tunus ziyaretini can güvenliği nedeniyle iptal etmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler