İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Medine de Mekke gibi, bu hale getirilecek!

Medine de Mekke gibi, bu hale getirilecek!

Medine de Mekke gibi, bu hale getirilecek!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 4943 Beğen : 0

Mescid-i Nebevi'nin genişletilmesi için çalışmalar başladı. Bu proje aynı zamanda Medine-i Münevvere'ye de bir Batı kenti gibi yeni bir şekil verecek

Mescid-i Nebevi yeniden genişletiliyor. Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in temelini attığı proje ile halen 1.5 milyon kişinin ibadet edebildiği caminin 3 milyon kişiyi ağırlayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor.

Devasa projeye yer açmak için bölgedeki birçok bina yıkılacak. Bina sahiplerine tazminat olarak yaklaşık 25 milyar dolar verilecek. Aynı şekilde bölgede bulunan 23 otel de yıkılacak. Ziyaretçi kapasitesini düşürmemek için bu oteller başka yerlere yapılacak.

Özel günlerde büyük bir izdihamın yaşandığı Mescid-i Nebevi'nin genişletilmesi projesi için, Suudi Kralı hiçbir masraftan kaçınılmadığını ve Maliye Bakanlığına ihtiyaç duyduğu kaynağın aktarıldığını söyledi.

Yeni proje tamamlandıktan sonra Mescid-i Nebevi'nin bu şekilde olması planlanıyor.

Proje tamamlandıktan sonra yayınlanan planlara göre Medine-i Münevvere'nin görüntüsünün de şu şekilde olması bekleniyor.

MEKKE DE TARİHİ DOKUSUNDAN UZAKLAŞTIRILIYOR

Mekke-i Mükerreme'yi İslami kimliğinden arındırma planı son aşamasına geldi. Suudilerin, beton gökdelenlerle, Mekke'nin tarihi ve İslami kimliğini yok edecek projeleri artık uygulanma aşamasında. Mekke'de altı projeyle 14 milyar dolarlık bir harcama yapacak olan Suudiler, Kabe-i Muazzama'nın etrafını devasa gökdelenlerle çeviriyorlar.

Mekke'nin yapısını değiştirecek projelerden örnekler:

BU PROJELERDE NE VAR?

Otel projeleriyle, Harem-i Şerif'in kuzey tarafı tamamen dev bloklara ayrılırken, şehri kuşatan bu otel zinciri, Kabe-i Muazzama'ya tahakküm eden bir görünüm de sergiliyor. Böylece ibadet alanı açmak için büyütülen Harem kısmı, otellerin hacmi karşısında bir nevi küçültülerek, Mekke'nin merkezi olmaktan çıkarılıyor.

Suudiler, bu inşaatlar arasında, Cidde istikametine dört de tünel açacak. Tünel inşaatlarının üç yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca Cebel-i Ömer tepesi, yeni lüks otel inşası için düzlenerek yerle bir edilecek. Cebel-i Ömer'e, 30'ar katlı 60 gökdelen inşa edilmesi planlanıyor.

OSMANLI REVAKLARINI AŞAĞIDA TUTMUŞTU

Osmanlı Devleti, Kabe-i Muazzama'nın etrafını çevirdiği revakları bile hürmeten Kabe'den daha aşağıda tutmuştu.

Suudiler ise, Kabe'nin çevresini, otel plazalarla çevirmeyi önemli bir işmiş gibi Müslümanlara sunuyor. Mekke Valisi Prens Halid El Faysal, şehri geliştirmek için açıkladığı 10 yıllık stratejik planı anlatırken, şu ifadeleri kullandı: "Üçüncü Dünya statüsündeki ülkemizin, gelişmiş ülkeler seviyesine çıkması gerekiyor."

Çalışmalar bittiği yani Kabe-i Muazzama devasa lüks otellerle kuşatıldığı zaman, İslam Dünyası'nın kalbi, tanınmaz hale sokulmuş olacak, eskiyi hatırlatan, eskiden kalan hiçbir şey kalmamış olacak.

Şu anda, Mekke-i Mükerreme'de, ayakta kalabilen tek tarihi yapı, Efendimiz (s.a.s)'in doğduğu ev.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler