İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Lübnan Müftüsü'nden çatışan taraflara çağrı

Lübnan Müftüsü'nden çatışan taraflara çağrı

Lübnan Müftüsü'nden çatışan taraflara çağrı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2822 Beğen : 0

Lübnan Müftüsü Muhammed Reşid Kabbani, Lübnan'daki çatışan taraflara seslenerek, ''Ordunun görevini yapmasına izin verin'' çağrısında bulundu.

Kabbani, yayımladığı açıklamada, bazı kesimlerin gerek yaptığı açıklamalar gerekse caddelere inerek gösterdikleri tutumlarla, orduyu şantaj ve baskı altına almaya çalıştığını, güvenlik güçlerinin hayatlarını tehlikeye attıklarını belirtti.

Kabbani, yaşanan şiddet olaylarının özelde Trablus ve kuzey halkının barışını, genelde ise Lübnan'ı tümüyle etkilememesi için orduya tüm cesareti ile görevini yapma çağrısında bulundu.

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus şehrinde Esed yanlıları ile karşıtları arasında çıkan çatışmalara dikkati çeken Kabbani, ''Son iki günde yaşananlar Trablus ve kuzey bölgesi için büyük bir tehlikenin habercisidir'' dedi.

Trablus kentinde çoğunluğunu Suriye muhalefetini destekleyen Sünnilerin oluşturduğu Babu et-Tebane semti sakinleri ile Esed'i destekleyen Nusayrilerin çoğunlukta olduğu Cebel Muhsin halkı arasında çıkan çatışmalarda bugün 2 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı.

Ordu yönetimi, çatışmaların ardından yayınladığı bildirgede, şehrin bölgesel fitne sahasına dönüşmesini engellemek için olayları kontrol altına almaya çalıştığını belirtmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler